perjantai 21. lokakuuta 2016

Oma maa mansikka

Anne Vaskolta on tullut loistava, täydellinen ensikirja vauvoille luettavaksi ja katseltavaksi: Oma maa mansikka (Tammi, 2016, saatu kustantajalta). Toivottavasti kirja on tulevaa äitiyspakkausmateriaalia. Vaskon iki-ihanat isosilmäiset söpön höpöt mansikat, nallet, linnut ja muut ovat hellyyttävän kauniita. Juuri sellaisia kuvia, joita on mukava värikkyydessään vauvan ja taaperon kanssa katsella.Kirjaan on koottu (toim. Katariina Heilala ja Leenä Järvenpää) mukavan rohkea kokoelma runoja, joissa moni on "klassikko" kansanruno mutta mukana on myös aimo annos erilaisempia lastenrunoja, kuten Eino Leinon runo. Runojen lisäksi kirjasta löytyy leikkiohjeita lapsen kanssa runojen kanssa leikittäväksi. Lopussa on pieni tietoisku Suomen kansalliselämistä, joka on mielestäni melko turha vauvakirjassa (mutta ehkä sillä tyydytetään tiedonjanoisten aikuisten tarve). Viimeiseltä sivulta löytyy myös lista lukemisen eduista, tämä on tuiki tärkeä tieto kaikille vanhemmille. Ja kaikki nämä löytyvät kirjasta myös samma på svenska, tosin osin lorut ovat på svenska erit kuin suomeksi.


Oikein ihastuttava pahvinen vauvakirja, jota lämmöllä suosittelen vauvaperheisiin lahjaksi. Laadukas ja kaikin puolin hieno kirja! Syksyn parhaimmistoa!


"Karhut mörrikät, jörrikät, pörrikät,
lystiä pitävät kaiken kesää!
Syksyllä vasta kömpivät pesään.
Siellä ne nukkuvat makoisasti
uuden hunajan tuoksuun asti."

- Kansanruno, Anne Vasko: Oma maa mansikka

4 kommenttia:

 1. Kiva, että bloggasit tästä! Vaikuttaa tosiaan kirjalta, joka sopisi äitiyspakkaukseen aivan loistavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat tämän kirjan itsellesi. Toimii varmasti myös sisaruskirjana hyvin ainakin toisiksi nuorimmaisesi kanssa, voisin veikata, joskaan tietämättä.

   Kiitos kommentista kirjaan joka on vuoden tärkeimpiä :)!

   Poista
 2. Prinsessakirjakysymys:

  Oletko silmäillyt Barbie-kirjoja? Tyttöni sai sellaisen lahjaksi ja olen aivan riekaleina miettiessäni, voiko moista kirjaa edes lapselle antaa.

  En edes kysyisi aiheesta, jos olisin voinut heittää Barbit menemään noin vaan, MUTTA. Lapsi pitää niistä valtavan paljon.

  Minua häiritsee kirjojen kuvituksessa ja tekstissä monikin asia:

  -ne ovat salakavalan raakoja. Noin vaan prinssi haluaa juottaa myrkkypikarin, ja se sanotaan suoraan. Juoni hyppelee, kaikkien ilmeet on tosi ilkeitä ja tarina poukkoilee.
  -ne ovat aivan valtavan oudosti kuvitettuja, tosi värikkäitä ja jotenkin ihan yli. Kuin Bollywood-leffa yhdistettynä johonkin Sunset Beach -saippusarjaan, ja uitettuna Disneyssä.
  -kirjan kieli on tukehduttavan köyhää.
  -on aivan überoutoa, että missään kohdin kirjaa ei löydy tarinan kirjoittajan eikä kuvittajan nimeä. Mitä ihmettä??

  http://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512098132/barbie-rakkaimmat-tarinat/

  Lapsen mielestä paras prinsessakirja, ja äiti on huolesta sykkyrällä moisen epäilyttävän teoksen takia...

  Nuppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä niitäkin on, itse olen ostanut kun lapsi haluaa niitä. Yritän tässä hommassa pitää sen lapsen oman innon kirjoja kohtaan yllä niin ostan sitten vaikka Barbieta, vaikka niitä lukiessani joke kerta tarina lyhenee. Koska minun on pakko lyhentää sitä XD.

   Anna mennä vaan!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!