keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Unen aika

Onko etsinnässäsi mukavia lastenkirjoja arki-iltojen ratoksi? Värikäs syksy tarjoilee monenmoista lastenkirjaa ja varmasti jokaiselle löytyy lempparinsa. Chris Haughton on jo monen perheen suosikki tyylikkäällä grafiikallaan ja humoristisella otteellaan. Unen aika onkin samaa tyyliä jatkava mutta selvästi nukutukseen ja rauhoittumiseen painottuva kirja.


Unen ajassa metsäneläimiä alkaa nukuttaa, värit ovat kuin lapin revontulissa ja raukaus levittyy kirjan sivuilta moniaistillisesti "OOOH...... HOIJAAA". Väkisinkin alkaa haukottaa. Mutta Pikku nalle ei haluaisi nukahtaa. Mutta kun kaikki muutkin jo nukkuu niin äkkiä nalleakin venytyttää ja haukottaa: "OHHHH....... HOIJAA".


Kirja on yksinkertaisuudessaan ihanastuttava unikirja. Illan viimeinen hidas. Sopii myös loistavasti päikkärimenokirjaksi. Kuvitus on suloista ja sivuista löytyy pikku ylläri, kun osa sivuista aukeaa kuin joissakin Eric Carlen klassikkokirjoissa. Unen ajassa on myös kikkailua: välimerkit puuttuu, kuten myös isot kirjaimet. Mitähän sillä halutaan kuvata? Ettei nukkumaan mennessä olla enää niin tarkkoja tai keskitytä pilkun tarkkoihin juttuhin...? Ääntelyt ovat tämän kirjan toisto-osuus ja hassuutus. Kirjan alussa ja lopussa on myös tähtikarttoja, jotka avaavat kirjan eri kontekstiin isommille kuulijoille ja herätti varsinkin koululaiseni kiinnostuksen. Loistava idea sekin!


Chris Haughtonin kirjat ovat sympaattisen ja klassisen tyylikkäitä. Niiden tarinoissa on mukavasti hyvää tuulta, huumoria ja hempeyttä. Menemättä liian makeaksi. Myös kuvitus on suureksi edukseen. Unen ajan lisäksi meillä luetaan myös runsaasti Voi sinua, Sulo! -kirjaa mutta Ihan hukassa on ollut vähän aikaa huililla. Sitäkin luettiin yhteen aikaa ihan jatkuvasti. Eli hyvin pitkäikäisiä kirjoja- johan olet tutustunut?


"kyllä nyt on jo unien aika"
sanoo iso Muhkea Karhu

- Chris Haughton: Unen aika

4 kommenttia:

 1. Rakas Joulupukki, minä tahdon tämän. Ehkä antaisin lastenkin joskus katsella sitä. EHKÄ. terv. Tonttu Tiina

  Meillä on tuo Ihan hukassa ollut niin kovassa luvussa jo esikoisen vauva-ajasta saakka, että olen joutunut teippailemaan sen käytännössä kokonaan uusiksi kasaan sivu kerrallaan. Voi sinua, Sulo! on ollut kirjastosta ns. kestolainassa jo monta vuotta: lainaan sen, uusin lainan niin monta kertaa kuin voin, palautan sitten pitkin hampain kirjastoon - ja lainaan viimeistään kuukauden kuluttua uudestaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina, olet ollut niin kiltti tänä vuonna, että laitan tontut heti hommiin!
   T. Joulupukki

   Jk. Jos et usko pukkiin kannattaa käydä lähimmässä kirjastossa tai kirjakaupassa :D

   Poista
 2. Meillä minä taidan tykätä tästä enemmän kuin lapset, joille tämä ei riitä ainoaksi iltasaduksi millään. Hyväö idea tuo illan viimeinen hidas, ehkä tämän voisikin lukea suosiolla kakkoskirjana jonkun toisen kirjan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä luetaan aina useampia, kun lapset on aina tarvinneet pidemmän rauhoittumisajan :) Tämä on lyhyt että ymmärrän lastesi narinan jos ei muuta kuulu :D hih!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!