lauantai 10. syyskuuta 2016

Tatu ja Patu etsivinä

Tatu ja Patu on monelle perheelle yksi vuoden odotetuimmista kirjoista. Tällä kertaa Tatu ja Patu ovat ryhtyneet etsiviksi ja Tapaus Puolittaja tuottaa päänvaivaa. Ja siinäpä sitä onkin, kun Outolan isopäiset pojat pohtivat kummallisia sattumia, salaperäisyyden ilme kasvoillaan.Tatu ja Patu etsivinä toimi jälleen kerran (Otava, 2016, saatu kustantajalta). Aino Havukaisen ja Sami Toivosen rakentelema tunnelma saa äänenpainoni mataloitumaan ja kirjaan tulee vanhanaikaisen etsivätarinan poljenta. Lapseni nauttivat tätä dekkaria silmät ja korvat kovina ja veikkauksia ja havaintoja huudahdeltiin aina mahdollisissa hengähdystauoissa. Mukana on hieman jännitystä, ja samalla hersyvää huumoria vauva-huumoritasolla. Rankka ristikkäisyys toimii loistavasti.Kirjan sarjakuvamaisuus pohjustaa mukavasti lukijoitaan tarkkailemaan kuvavihjeitä ja toimimaan itsekin samalla kuten etsivät konsanaan. Tämän kirjan äärellä viihtyi jälleen kerran koko perhe, joten suosittelen! Joko te olette ehtineet lukea tämän kirjan ja tykkäättekö?


"Minulla ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja. Silminnäkijöitä oli kuulusteltava välittömästi.
Huomasin, että viereisessä huoneessa eräs hampaaton kaljupää seurasi katseellaan jokaista liikettäni."

- Havukainen ja Toivonen: Tatu ja Patu etsivinä

2 kommenttia:

  1. Mä en ihan vieläkään tiedä, tykkäänkö tästä vai en. Lapset kyllä fanittavat ihan täysillä! Mutta tekijöitä on kyllä kiitettävä siitä, että vuosi toisensa jälkeen jaksavat tehdä näitä laadukkaita ja koko ajan uusiutuvia hittikirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihan mieletöntä, että jaksavat keksiä uusia ideoita. Varmaan oman työnkin kannalta mielekästä- saman toisto voisi puuduttaa. Olen usein käynyt messuilla kuuntelemassa tekijöitä, katsotaan sattuvatko tänä vuonna "matkan varrelle". Minä kyllä tykkäsin tästä kirjasta, oli mukavan lyhkäinenkin makuuni, että saattoi lukea kerralla. Jotkut Tatu ja Patu -kirjat ovat minusta liian pitkiä ja sitoo sitten moneen iltaan lukemaan samaa. Ei oikein tiedä onko se lukukirja vai kuvakirja. Outolalaista ajattelua ainakin :D

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!