torstai 29. syyskuuta 2016

Paten aikakirjat

Luimme kesällä Paten kalastuskirjan ja ihastuimme kovasti. Siispä myös aiempi Pate kiinnosti kovasti ja Paten aikamatkat lähti ilolla lainaan (2014, Tammi, kirjastolaina).


Aikamatkoissa Paten luo tulee kylään omalaatuinen Pentti-eno. Pate on innoissaan asiasta mutta Pentti-eno ei aluksi vaikuta kovin lapsihenkiseltä tyypiltä. Onnistuupa Pate tuota iloa vielä omilla metkuillaan vahvistamaan (tajuamatta itsekään tehneensä metkuja). Kuitenkin Paten uimaopetuksessa on eräs hemaiseva nainen, joka alkaa Penttiäkin kiinnostaa...Tarina kerrotaan niin ikään Paten nettikirjoituksena. Välissä on kaverien tekemiä kommentteja Paten tarinaan liittyen. Tarina itsessään ei ole mielestäni yhtään niin kiinnostavaja sukkelasti keksitty kuin Paten kalastuskirja ja huumori on välillä selvästi meidän lapsillemme hilseen yli menevää, hieman aikuismaistakin. Kuitenkin Pasi Pitkäsen kuvitus pelastaa kirjaa paljon, sehän on nimittäin röhönaurutasoa. Loppua kohdin tarinakin alkaa saada hieman vauhtia ja kirjan kokonaisuus jäi ihan hyväksi.


Siksipä myös Paten jalkapallokirja löytyy hyllystämme kirjastolainana, mutta ehditäänkö sitä lukea milloin, se on eri kysymys. Sillä nyt luetaan HARRY POTTERIA!!!!


"Minä päätin tehdä enolle palveluksen ja pestä hänen silmälasinsa ennen kuin hän heräisi. Otin ne varovasti hänen päästään. Aluksi yritin pestä niitä saippualla, mutta laseihin jäi viiruja. Sitten kokeilin muita aineita. Hammastahnasta jäi valkoista töhnää ja vaseliini muutti linssit läpinäkymättömäksi. Vessapaperista jäi keltaista nöyhtää. Lopulta minä luovutin ja vein rillit takaisin enon päähän.
Me olimme jo aamiaisella, kun eno lopulta heräsi.

Eno: Apua! Olen tullut sokeaksi!"

- Timo Parveja ja Pasi Pitkänen: Paten aikakirjat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!