torstai 22. syyskuuta 2016

Elmeri ja juoksukisat

David McKeen Elmeri ja juoksukisat -kirjassa (2016, Kustannus-Mäkelä, suomennos Terhi Leskinen, kustantajalta saatu) Elmeri järjestää norsuille juoksukisat. Eri väriset norsut lähtevät matkaan mutta matkalla eivät kaikki muistakaan pelata reilun pelin sääntöjen mukaan.Kirjan juoni on simppeli. Kamppaaja diskataan mutta katumus huomataan ja lopun palkintojen jaossa myös katuva norsu saa palkintonsa, aivan kuten kaikki muutkin juoksijat. Kirja on silti simppeliydessään oikein mukava ja rento. Siinä opetellaan värejä siinä missä myös perussosiaalisia taitoja ja kerrotaan miten erilaisia me kaikki norsut olemme.


McKeen Elmerit ovat monen perheen lemppareita, eikä suotta. Myös meillä varsinkin päiväkoti-ikäinen tykkää kuunnella näitä kerta toisensa jälkeen. Elmerit on värikkäät iloisia kirjoja, jotka sopivat monenlaisiin yhteislukuhetkiin!
Joko tunnet sä Elmerin?


"Vaaleanpunainen ja Violetti saapuivat perille yhdessä.
Ne nauroivat katketakseen niin että juoksusta ei tullut mitään."

- David McKee: Elmeri ja juoksukisat

4 kommenttia:

 1. Meillä tämä ei saanut aikaan lapsissa suuria hurraa-huutoja, mutta ei tosin buuauksiakaan. On kiva idea palkita norsuja erilaisista saavutuksista, mutta toisaalta olisi ihan hyvä myös oppia, että aina kaikki eivät voi voittaa ja jokaista ei palkita. Ihan hyvä tämä oli kyllä näinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruskirja, monesti ne on lasten arkilemppareita. Ja voitto-häviö juttu, niin, se on monenlaista. Mietin itsekin tuota, enpä jaksanut liikaa kuitenkaan. Voitto vai että yrittää... Hyvänmielen lastenkirja.
   Taitaa kotimaisissa lasten hiihtokisoissakin usein kaikki lapset saada palkinnon...? Mikäpä siinä? :)

   Poista
  2. Justiinsa näin, hyvänmielen kirja. Meillä muuten koulujenvälisissä kisoissa vain kolme parasta palkitaan, mutta kisaamaan pääsevät periaatteessa kaikki halukkaat. Toiset opettajat kyllä suosivat alkukarsintoja.Tsempparidiplomit osallistumisesta ovat hyviä!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!