keskiviikko 17. elokuuta 2016

Prinsessa Pikkiriikki

Joskus blogiin puksahtaa ylläripostia. Hannele Lampelan kirjoittama ja Ninka Reittun kuvittama Prinsessa Pikkiriikki oli sellainen (Otava, 2016). Olin jo kirjastosta bongannut tämän kanneltaan erittäin kutsuvan kirjan mutta selaillen todennut kirjan liian pitkäksi (pitkät kappaleet). Kun kirja sitten toistamiseen tuli käsiini kotiin saakka, päätin kokeilla.Prinsessa Pikkiriikissä on melkoisen tärpäkkä päähenkilö, jonka ajattelin sopivan lapsilleni hyvin. Pikkiriikki taikoo aikuiset himskattiin määräilemästä, tutustuu Prinsessa Pöjöläiseen ja kaiken lisäksi saa kuulla, että äidin sisuskaluissa kasvaa rasittava urpo. Mutta Pikkiriikki ei jää sanattomaksi vaan tämä touhutäti ottaa ohjat käsiinsä. Pikkiriikin seikkailut ovatkin reippain ottein kuvattuja ja rohkeita, humoristisia tarinoita, joissa oli mukava svengi. Kuitenkin tarinat olivat, kuten hieman enteilin, omaan mieleeni hieman liian venytettyjä ja tiiviimpi ote olisi ollut minulle mieluisampi. Tarinoissa oli mukavaa kummallisuutta ja toistoa oli käytetty runsaasti. Prinsessa Pikkiriikissä itsessään oli  peppimäistä otetta ja kirjan puhutteleva tyyli toi mieleeni Uspenskin ja Dahlin.


Ninka Reittun kuvitus on loistava ja on ehdottomasti kirjan kruunu. Kuvituksessa ihanan ilmeikkäät (ja söpöt!) hahmot tuovat oman humoristisen säväyksensä tarinaan ja kannattelee myös kirjan lukemista. Ja jos oikein vielä tämän kesän alussa lukemani kirjan muistan, taisipa Prinsessa Pikkiriikki povailla lopussa tarinoilleen jatkoakin. Ja luultavasti tähän kirjaan pikkiriikkisesti itseäni enemmän ihastuneet lapseni varmasti haluavat vielä nekin kuulla. 


"Tänään Pikkiriikin mteki  mieli karata torille, sillä torilla oli markkinat ja markkinoilla myydään metrilakua. Äiti puhua pälätti puhelimessa PÄLÄPÄLÄ eikä muutenkaan oikein jaksanut vahtia pikkiriikkiä, joten jos hän olisi vain hetken poissa, äiti ei huomaisi sitä taatusti ollenkaan."

- Lampela & Reittu: Prinsessa Pikkiriikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!