sunnuntai 21. elokuuta 2016

Nok Nok Nok

Lucy Cousins on kaikille tuttu Maisa -kirjojen tekijä. Nyt Lasten Keskus on julkaissut yksinkertaisesti täydellisen pahvisivuisen vauva/taapero/lastenkirjan Nok Nok Nok (2016, saatu kustantajalta, loistava suomennos Tuula Korolainen).


Idea on yksinkertaisen mahtava. Pikku tikanpoika opettelee isän johdolla nokkimaan. Aluksi harjoitellaan yhdessä ja kun homma onnistuu, tikanpoika alkaa nokkimaan itsenäisesti joka puolella. Ja kylläpä nokittavaa riittääkin! Koko talo on nokittava, eikun nok nok nokkimaan! Tämähän onkin vallan hauskaa!


En laskenut kuinka monta Nok -sanaa kirjassa on mutta veikkaan että reilu sata. Olen usein kirjoitellut toistuvuudessa lastenkirjoissa ja kuinka sen kanssa saa lastenkirjoissakin olla varovainen. Lucy Cousins vetää toiston kanssa överit, ja sepä vasta toimiikin! Lapseni räkättävät tälle niin, että hyvä, että sängyissään pysyivät. Lisäksi kumpikin halusi lukea oman osansa kirjasta, koska äkkiä leikki-ikäinenkin alkaa tunnistaa sanan Nok ja sitäpä on hauska "lukea" sitten tuhat kertaa perätysten, sen minkä naurulta ehtii.


Eikä siinä vielä kaikki. Humoristinen, loruteltu kirja on samalla erittäin onnistunut kuvasanakirja, siis sopii sanoja opettelevalle. Kuvitus ja kuvien asettelu on täydellistä pienille silmille: värikäs, iloinen ja selkeä. Ja kaiken hassuttelun, vahingossa oppimisen lisäksi tarinassa on kaunis ja herkkä alku ja loppu. Nokkimisenkin aika on loppua illan saapuessa ja rauhoittumisessakin isä auttaa taas. Sanoo tyk tyk tykkävänsä ja peittelee reippaan pikkutikan vuoteeseensa.


Täydellinen lasten kuvakirja minun mielestäni ja sopii nokkeluudellaan (hahaa!) hyvin monen ikäiselle lukijalle ja kuulijalle. Supersuositus!


"Hyvää yötä, kauniita unia,
minä tykkään kovasti sinusta,
TYK TYK
TYKKÄÄN sinusta."

- Lucy Cousins: Nok Nok Nok

4 kommenttia:

 1. Hyvin moni hyvä idea on yksinkertainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. Jopa täydellinen. Turha brassailu saattaa kostautua.

   Poista
 2. Nok nok nok on ihana kirja! Kirjoitin tästä myös ja huomasin saman, että kirjahan sopii luettavaksi aivan vauvasta alkaen. Tällaisia kirjoja tarvittaisiin lisää.

  Blogisi on muuten ihan huippu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nok nok nok on todella todella hyvä kirja. Cousins osaa hommansa!
   Onpa sinulla mukava blogi, kun esittelyssä on paljon vauvoille sopivia kirjoja: loistavaa!
   Ja suurkiitos kommentistasi :)))!!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!