perjantai 19. elokuuta 2016

Kaneli Omenansiemen ja erityinen vieras

Toinen kesän alussa tullut yllätyskirja oli Kaneli Omenansiemen ja erityinen vieras -kirja (kirjoittanut & kuvittanut Andreas H. Schmactl, Aurinko Kustannus, 2016, suomennos Maarit Varpu). Olin aiemmin lukenut saman kirjoittajan Leonardo Loikasta kertovan kirjan ja pitänyt siitä, joten tämäkin kirja lähti lukuumme.Kaneli Omenansiemen ihmettelee oudosti käyttäytyvää ystäväänsä ja alkaa Virna kaverinsa kanssa selvittää mikä Sirppi Siiliä oikein vaivaa. Tarina jakautuu viiteen osaan ja jokaisen osan lopussa oli pieni pulmatehtävä. Nämä tehtävät olivat lapsistani ja minustakin mukava "ekstrajuttu" lukemiseen. Itse tarina oli melko keskinkertainen ja totta puhuen näin jälkeenpäin ei siitä oikein mitään muistakaan ilman kirjaa selailemalla. Kirjan nimet olivat varsin erikoisia, joka hieman vaikeutti lukemistani ja tarinaan uppoutumista.


Myös tarinan tehtävät olivat, hauskasta ideastaan huolimatta, hieman kummallisia, emmekä ihan aina älynneet niitä. Se toki voi johtua vain meidän ymmärryksen tasosta. Kirjassa on noin 40 sivua tekstiä ja teksti on isommalla fontilla, näin ollen kirja on lukemaan oppineelle oikein mainio. Tarina ja kuvitus on hempeä, mukava ja rauhallinen ja aloitti uuden kirjasarjan. Sopii varmasti rauhallisemmalle pikku lukijalle, vaikka koulunaloitusylläriksi!


"Omalla tavallaan Synkkämetsä oli erittäin kaunis. Mutta se oli myös erittäin kolkko. Lisäksi metsä oli hyvin suuri. Todella valtava!"

- Schmachtl: Kaneli Omenansiemen ja erityinen vieras. Kertomus ystävyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!