lauantai 30. heinäkuuta 2016

Peräkylän piraatit lomalla

No nyt on nämäkin Peräkylän piraatit olleet lomalla ja voi kuinka se lomailu aina tekeekin hyvää! Kirjoja on tullut luettua siinä samalla kuin ohi mennen ja bloggauspinot ovat melkoiset, mutta kylläpä se taas tästä käynnistyy, tämä bloggaaminen. Vaikka kirjoitustaukokin teki erittäin hyvää.


Adam ja Charlotte Guillainin kirjoittama ja Rupert Van Wykin kuvittama kirjasarja Peräkylän piraateista sai meillä ensikosketuksen kesään sopivan Peräkylän piraatit lomalla -kirjan kautta (2014, Kustannus-Mäkelä, suomennos Terhi Leskinen, oma hylly). Ilmeisesti merirosvot ovat ihan hyvä aihealue kiinnostamaan pieniä lukijoita, koska näitä merirosvoaiheisia ensikirjoja löytyy mukavasti. Näin myös meillä. Peräkylän piraatit haluavat pois palmujen katveesta ja lähtevät Lepolahden leirintäalueelle. Siellä piraatit törmäävät kulttuurishokkiin, eikä heidän merimiehisyytensä olekaan niin arvostettava piirre, tai edes tosissaan otettavissa kuin arjessa. Kirja on hauska ja kuvitus Quentin Blakemaisen ilmeikkään mukava.


Näinhän se menee, että pahimmatkin reissut saattavat olla varsin erinomaisia arjesta irrottajia, koska antavat uutta näkökulmaa ja otetta oman arjen ajattelussa. Oma sänky tuntuu reissujen jälkeen uskomattoman hyvältä paikalta.


Mitenhän teidän kesälomanne on sujuneet ja oletteko lukeneet hyviä lastenkirjoja? Meillä pitkälti yhteislukeminen keskittyi kesällä Aku Ankka juniorin lukemiseen (mikä on hauskaa!) ja pikku hiljaa taas voisimme lukea ihan näitä lukemaan oppivalle -tarkoitettuja kirjoja enemmänkin. Tai kohtuudella, ottaen huomioon koululäksyjen kuormittavuuden. Ja kuulemma tämä Peräkylän piraatit on juuri se kirjasarja, mitä pitää lainata lisää! Pitää siis varmaan mennä taas heti arjen koitettua Pokémon-metsälle, siis kirjastoilemaan, ja hakemaan lisää kirjoja!

Maija Poppanen alkaa muuten olla loppusuoralla... Ja syksyn blogikirjat on pyydetty kustantajilta...


"PAKATKAA KASSINNE, POJAT! OLEN AINA HALUNNUT MENNÄ LEIRINTÄALUEELLE. ANKKURIT YLÖS! ME PURJEHDIMME LEPOLAHTEEN!"

- Guillan, Van Wyk: Peräkylän piraatit lomalla

8 kommenttia:

 1. Tämä näyttää hauskalta, uppoaisi varmaan meillä! Meidän 5-v hotkii jo monta kirjaa päivässä, joten uusia kirjoja on löydettävä kovaa tahtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on melko nopeita luettavia varsinkin jos lukutaito on jo sujuva, joten hommaa monta kerralla :))! Kiitos kun kommentoit <3!
   Mukavia lukuhetkiä 5-vuotiaallesi, hienoa kuulla että siellä on joku joka hyötyy mahdollisesti vinkeistäni :)

   Poista
 2. Odotan mielenkiinnolla postausta Maija Poppasesta, meillä se kun on jäänyt nyt jo kahdesti kesken... En aio luovuttaa, ehkä kolmas kerta vielä toden sanoo!

  Lomat tulivat ja menivät, mihinkään pitempään kirjaan ei mielenkiinto näillä keleillä riittänyt. Olemme lukeneet lähinnä Mauri Kunnaksia ja Tatua ja Patua, ehkä ihan hyvä niin, koska normaalisti nämä eivät oikein valikoidu lukemistoomme. Ovat kuitenkin nykylasten sukupolvikokemus. :)

  J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaah! Maija Poppanen alias usein luettu Pappanen on ollutkin yllättävän pitkässä luvussa meillä. Voin paljastaa, että eilen meinasin nukahtaa puolivälin kappaletta noin joka toisella rivillä...!

   Jokohan teillä on uusi Tatu ja Patu lukemistossa? Olen odotellut sitä jo innolla, mutta ei ole vielä saapunut :) Meilläkin on luettu Kunnasta nyt kesällä. Ja muitakin vanhempia hyviä, kahlattu hyllyjä ees taas ja kannoin ison läjän muille maille... :)

   Kiitos J! :)

   Poista
  2. Tänään hain uusimman Tatun ja Patun kirjastosta, oli meillä varauksessa. :)

   J.

   Poista
  3. Aijaijai :))! Kerro onko hyvä?!

   Poista
  4. Osui ja upposi 6-vuotiaalle ja äidille! 3-vuotias ei jaksanut vielä oikein seurata.

   J.

   Poista
  5. Tänään tuli meillekin! Yllätyin että olikin isoa kokoa eikä sellainen taskukokoinen! Mutta vielä ei ehditty edes katsella, kun kirjoja tuli tällä viikolla niin hurjasti...!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!