keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Pikku Papun orkesteri

Pikku Papu on meidän perheelle rakas hahmo, joka on seikkaillut arjessamme lasten kuvakirjojen ja Pikku Papun laulut -loru/musiikki/cdkirjan (joka kappas vaan on esittelemättä, loistava!) kautta. Pikku Papun laulut osataan etu- ja takaperin. Joten hihkaisin hep, kun huomasin, että Liisa Kallio on loruillut ja kuvittanut lisää Papun lauluja, jonka on säveltänyt Pikku Papun Orkesteri (Tammi, 2016, saatu kustantajalta).


Kirjassa on 16 uutta Liisa Kallion kirjoittamaa kivaa lorua, jotka on sävellettyinä lauluiksi ja löytyvät sekä nuotteina että kirjan mukana olevalla cd:ltä Pikku Papun Orkesterin esittämänä. Kirjan kuvitus on Pikku Papumaisen tutun värikäs ja ihanan iloinen. Ensituntuma musiikkiin on juhliva, paraatimainen. Olen kuunnellut laulut nyt jonkun kymmenen kertaa läpi, koska lapseni ja varsinkin nuorimmaiseni pitää tästä cd:stä kovasti ja osaa laulaa jo useat laulut mukana.Lauluissa on mukana erilaisia musiikkilajeja, kuten sambaa ja folkia ja afrikkalaisia rytmejäkin. Leppäkertun aamutoimet mennään venäläistyylisellä maanisella tikutuksella. Omat suosikkini ovat rauhallisemmat biisit Höllää pöllö ja Kesän muisto, joille voisin povata rinnakkaissuosiota päiväkoti- ja koululaisesityksiin Revontulitanssien ja Muurahaistenmuorien rinnalle. Höllöö pöllö -runossa isketään suoraan nykyajan kiireen kantapäähän ja kannustetaan ottamaan rennosti, keventämään ajatustaakkaa ja muistutellaan unen tärkeyttä. Aijai, niin osuvaa, että vähän saattaa koskettaakin.

"Höllää pöllö, höllää!
Muista hellittää,
muuten elämästä
ilo häviää!"Suven kauneudessa mieltäni lämmittää myös runo: Kesän muisto, jossa Reetta Kuisman sävellys on  onnistunut ja kaunis. Tämän näen jo välittömästi kevätjuhlien itkettäjänä, vaikka laulu ei olekaan niin syvältä viiltävä kuin se Turvallista matkaa -laulu, joka voisi herkimmillään aiheuttaa kunnon huutoitkun viattomien vanhempien keskellä. Kesän muistossa on mukavan letkeä alkusoitto, joka jatkuu heleän herkästi kesää (lapsuutta?) muistellen.


Mukava ja laadukas laulukirja, joka antaa hauskoja rytmejä niin varhaiskasvatukseen kuin kotiarkeenkin. On hienoa, että lapsillemme tarjotaan laadukasta kulttuuria ja kulttuurikasvatusta näin moniaistillisesti kuin Pikku Papun orkesteri. Ja selvästikin laadukas musiikki kiinnostaa, sillä Soili Perkiön Soiva laulukirja (Tammi) on ollut ilmestymisestään lähtien jatkuvasti blogini katsotuimpia postauksia ja suureksi ihmetyksekseni huomasin tilastoista, että sivua on katseltu jo yli 72700 kertaa, joka on hurja luku pikkublogissani! Musiikin iloa kaikille!


"Laitan pulloon aallokon,
hiekkaa lämmintä,
ja valonsäteen auringon
hellepäivänä."

- Liisa Kallio ja Pikku Papun Orkesteri: Pikku Papun orkesteri

5 kommenttia:

 1. Bleue, tämä tuli tarpeeseen! Pistän Papu-sarjan muistiin. Meille syntyy pieni lapsenlapsi syksyllä, viides jo. Kuvittelen itseni kuuntelemaan tätä pikkuisen kanssa, ai että, ja sopii varmaan myös eskarilaiselle ja alakoululaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Papu-sarja on kokonaisuudessaan ihana, suosittelen! Kiitos kommentista :)!

   Poista
 2. No tuossahan on vaikka mitä ! Kuvaa ja ääntä ja tarinaa ja ties mitä riemukasta :)

  Sinulle on palkintopokaali ja vastaamishaaste blogissani
  jos satut innostumaan ja ehtimään.

  http://ritamentor.blogspot.fi/2016/06/palkintopokaali-blogille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä :)! Runsas!
   Ja kiitos kovasti pokaalista!!! Olen maailman surkein vastaaja näihin, kun tuntuu, etten ehdi nykyään kirjoittaa kirjoistakaan siinä nopeudessa kuin toivoisin mutta arvostan että muistit minut <3!!!

   Poista
 3. Todella kova levy. Lastenmusagenressä Pikku Papun Orkesteri loistaa nimenomaan hyvänä bändi jossa erinomaiset muusikot soittavat hyvin yhteen. Loistavan kontrabasistin Reetta Kuisman Kesän Muisto on paras biisi kuten bloginpitäjäkin on havainnut.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!