sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Seikkailu Robomaassa

Tässäpä hieno suuraakkosin tavutettu ensilukikirja pikkuiselle lukijalle. Ensinnäkin jo kirjan seikkailullinen nimi ja kansi kutsuvat vauhdikkaammasta menosta tykkäävää äärelleen. Seikkailu Robomaassa on kirjoittanut ja kuvittanut Zapf (Kustannus-Mäkelä, 2016, suomentanut Seija Kukkonen, saatu kustantajalta).


Seikkailu alkaa, kun Aku on tulossa koulusta ja löytää kummallisen vilkkuvan kaukosäätimen. Säädintä painettuaan Aku matkaa outoon paikkaan. Tuossa paikassa näkyy kummallisia olioita ja piakkoin myös Akun kaukosäädintä himoavia, uhkaavia robotteja... Alkaa pakomatka, joka päättyy onnellisesti.Kirjan kuvitus on suorastaan loistavaa ensiukukirjamitalla- ja kylläpä muutenkin. Siinä on kunnolla värejä ja robot miellyttävät varmasti monen eskarin ja alkuopetuslaisen seikkailunhakuista silmää. Zapfin kuvituksessa on myös kivaa sarjakuvamaista otetta ja päähenkilökin varmasti kohdeyleisönsä ikäinen. Oikein hyvä.


Pieni, tiivis, helppolukuinen tarina etenee koko ajan ja piti jopa minut uteliaana! Ja kylläpä tämä kirja ahmittiinkin ihan kerta heitolla. Tällä kertaa suurimman osan luki poikani ja uskallan väittää, että kirjan teema, ulkonäkö, tarinan tiukkuus, eli Seikkailu Robomaassa -kirjan laatu, oli suurin motivaattori. Loistavaa, tällainen kirja arvostaa sitä pientä lukijaa, joka harjoittelee omaehtoista tarinoihin uppoamista. Ensikirjan pitää olla juuri ajatuksella tehty, eikä mikään puolivillainen teos, jossa korostuu vain ajatus "muistamme laittaa tavuviivat". Ei vaan se, että tässä kohtaa tehdään suurin houkuttelu itsenäiseen lukuun ja kirjojen pitää olla niin hyviä ja laadukkaita, että soi!


"LAU-MA MI-NI-RO-BOT-TE-JA
HYÖK-KÄÄ A-KUN KIMP-PUUN.
NII-DEN VIH-RE-ÄT
SIL-MÄT HEH-KU-VAT 
HUR-JI-NA."

- Zapf: Seikkailu Robomaassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!