tiistai 17. toukokuuta 2016

Mimmi Lehmä ja Varis juhlivat

Kustannus-Mäkelä vastaa sarjakuvapuutteeseeni julkaisemalla kustannukselle tutun Jujja Wieslanderin ja Sven Nordqvistin Mimmi Lehmän ja Variksen sarjakuvakirjan. Olen joskus aiemminkin äimistellyt miten vähän lapsille löytyy erilaista sarjakuvaa. On toki Aku Ankka, Karvinen ja Tenavat, mutta hei ne on ollut jo vuosikymmenet! On myöskin legosarjikset, disneyprinsessat mutta sarjakuva-albumipuolella tapahtuu vähän. Olen välillä ostanut änkkärien albumeja, jotka on mielestäni yllättävän laadukkaita, mutta muutenhan tätä saraa voisi kuvata arokierijällä preeriamaisemassa.Mimmi Lehmä ja Varis juhlivat sarjakuva-albumi sisältää neljä sarjakuvatarinaa, jotka mitä ilmeisemmin ovat tuttuja aiemmista Mimmi Lehmän kirjoista. Ensimmäinen sarjakuva on mielestäni rauhallisempi ja Mimmiin ja Varikseen tutustuva. Se sopikin meille hyvin, koska kaksikko on ollut jostakin ihmeen syystä meille vielä melko tuntematon. Kolmessa muussa sarjakuvatarinassa on vielä sopivampaa menoa ja huumoria, joka kiinnostaa meitä sarjisten lukijoina.


En tiedä millaisina hahmoina Mimmi ja Varis teille on kuvautunut mutta minulle Mimmi, tuo satunnaisista nimeämisen vaikeuksista poteva lehmä, muovautuu melko leppoisaksi tuumailijaksi, elämää rakastavaksi haaveilijaksi. Kun taas Varis on selvästi itsekeskeisempi tättärä, jonka ääni muokkautuu suussani ärrävikaiseksi, kummelihenkiseksi varishahmoksi- ja tästä tyypistä lapseni tykkäsivät. Ja minä.Ja kylläpä meitä sarjiksen kaipailijoita hemmotellaan jatkossakin, sillä syksyllä ilmestyy toinen Mimmi ja Varis -albumi!  Sarjikset käyvät minusta mukavasti myös ensilukukirjoiksi, sillä kuva helpottaa tekstin ymmärrystä, vaikkakin tässä sarjisten pituus taas on hieman liian pitkä aivan alkumetrien lukijoille.


"Kraak! Eiväthän kanat edes erota pizzaa... Mizzasta. Mitä ne muka tekevät pizzalla?!"

- Wieslander ja Nordqvist: Mimmi Lehmä ja Varis juhlivat (Kustannus-Mäkelä, suomennos Terhi Leskinen, 2016, kustantajalta)

4 kommenttia:

 1. Pitääkin ottaa lukulistalle, Mimmi Lehmä ja Varis ovat meidän perheelle tuttuja ja tykättyjä hahmoja. Olemme varmaan lukeneet kaikki kuvakirjat ja muutaman sadunkin. Luottokirjoittajat. :)

  Meillä on muuten yksi vanha Minttu-sarjakuvakirja, oikea aarre.

  J.
  Lapset 2010 ja 2013.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaappa, meilläkin on vanha minttusarjis! Ja se on hyvä :)!
   Toivottavasti tykkäätte tästäkin. Me kyllä jo odotetaan toista albumia innolla :)!
   Olipa mukava kuulla teistä, kiitos kommentista J!

   Poista
 2. Meillä on Mimmiä ja Varista luettu kirjoina ja tykätty. Varmaan purisi sarjakuvanakin.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!