sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Aikamoinen ajantieto

Mauri Kunnaksen nimissä julkaistu, Lotta Sonnisen toimittama, Aikamoinen ajantieto on runsas opus vuoden jokaiselle päivälle sattuvista juhlapävistä (Otava, 2016, saatu kustantajalta).


Kirjassa esitellään kuukausikalenterin muodossa jokaiselle päivälle jotakin juhlittavaa. Niinpä perinteisten juhlapäivien rinnalle on nostettu mm. 12.3. "Ensimmäinen Coca-Cola -pullo myytiin 1894".  Isommat tarinat ja juhlien esittelyt ovat kuitenkin säästetty perinteisempien juhlien esittelyyn, kuten uusivuosi, pääsiäinen, äitienpäivä, juhannus ja joulu. Kristillisten ja muiden kotimaisten juhlien lisäksi kirjassa on esitelty kansainvälisempiä juhlapäivä.
Kuvitus kirjaan on koottu mitä ilmeisemmin Mauri Kunnaksen lastenkirjojen kuvituksesta. Tämä houkuttelee varmasti Kunnaksen kirjojen parissa kasvaneita puoleensa ja näin ollen kirja sopii myös esimerkiksi valmistujaislahjaksi.


Viime vuonna ilmestyi Korolaisen ja Tuluston Lasten oma vuosikirja, jonka esittelin täällä.  Tämä Maija Hurmeen kuvittama kirja on saanut tänä keväänä itsenäisen jatkoproggiksen, josta myöhemmin lisää!


"Helluntai koittaa kymmenen päivän kuluttua helatorstaista, ja osuu siis aina viikonloppuun. Sen raamatullinen merkitys on pyhän hengen vuodattaminen, ja tuosta tapahtumasta katsotaan kristittyjen alkuseurakunnan saaneen alkunsa."

- Mauri Kunnas, toim. Lotta Sonninen: Aikamoinen ajantieto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!