tiistai 19. huhtikuuta 2016

Veikeä metsänväki

Kirjatiikeri -sarja on Kustannus-Mäkelän suuraakkosin tavutettu kirjasarja. Pyysin Alexandra Fischer-Hunoldin ja Betina Gotzen-Beekin Veikeä metsänväki -kirjan lukuumme todella kauniin ja kutsuvat kannen vuoksi (2016, suomennos Seija Kukkonen).Kirjassa on neljä lyhyttä tarinaa Töykeä orava, Hurjasti töitä!, Toivomuskivi ja Pieni ihme (41 sivua). Kirjan tarinat ovat pieniä suloisia satuja. Tarinat ovat aika vaivattomia, ja eivät ihan yllä kauniin ja värikkään kuvituksen rinnalle. Tarinoissa on pieniä viitteitä vanhoihin satuihin, kuten kaupunkilaishiireen ja maalaishiireen, joka sopii hyvin tämän ajan kuvaan, kun kaupunkilaishiiren pää on täynnä työntekoa ja vasta maalla hän osaa höllätä. Hmm.
Mukava nähdä ensikirjoissa näin kaunista kuvitusta! Lisää ensikirjoja tulossa vielä tänäkin keväänä, ja nämä kirjat löytyvät nyt myös helppolukuiset ja luenitse -tägien alta.


"EI-KÄ PÖL-LÖ KER-RO
KE-NEL-LE-KÄÄN, ET-TÄ
"KO-VIS-KIN" PEL-KÄÄ JOS-KUS."

- Fisher-Hunold ja Gotzen-Beek: Veikeä metsänväki

2 kommenttia:

  1. Kirjatiikeri-sarjassa on monia kivoja kirjoja. Tosin olen huomannut, että suuraakkoset saattavat hieman "pettää" lukijaansa. Moni ekaluokkalaisista piti näitä suuraakkoskirjoja tosi helppoina juuri suuraakkosten takia, mutta näissäkin kirjoissa on aika paljon tekstiä sivua kohti. Lukijan pitää jo osota pitää hieman kiinni lukemastaan (ts. muistaa ja ymmärtää lukemaansa), jotta pysyy juonessa mukana. Ihan mainiota, että esittelet näitä helppolukuisia kirjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin pohtinut pidempien isoin aakkosin ja tavutettujen kirjojen ydintä. Kyllähän nämä jo vaativat luetun ymmärtämistä paljon, toisaalta se voinee olla hyvä vaikka mekaaninen luku vielä olisikin haastavaa. Iso fontti taas auttaa varmasti hahnottamista mutta joko näin pitkää lukeva osaa jo pienaakkosetkin? Minusta tuntuu, että lapseni vähän häkeltyikin kun oli yhtäkkiä isot kirjaimet mutta niin mietinhän minä sitä, että jos lukee sekä pien- että suurin niin automatsoiko se paremmin kaikki kirjaimet muodosta toiseen, syventää lukusujuvuutta?! Kun sitten me sujuvathan ei trvt kuin osa snsta niin jo tjtaan mtä lk. Suurkiitos kommentista ja kannustuksesta :)))

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!