lauantai 2. huhtikuuta 2016

Pikkurillin käsikirja

Viimeksi esittelin lasten tietokirjan about kaikesta, on nyt aika vinkata tietokirjasta, joka kertoo lapsista. ihastuttava idea! Vuokko Hurmeen ja Sanna Pelliccionin Pikkurillin käsikirja (Viisas elämä, saatu kustantajalta) on mielestäni mukava tietokirja, jonka voisi ostaa vauvaa odottavalle perheelle.


Pikkurillin käsikirjassa kerrotaan lapsista ja heidän kehityksestään. Kirjasta löytyy mukavasti realistista tietoa vaikka isosisarukselle pienemmän sisaruksen odotusvaiheeseen. Kirjasta löytyy myös kuvitettua tietoa synnytyksestä. Tästä tulikin heti mieleeni kuinka löysin koululaisena kirjastosta kuvakirjan synnytyksestä ja siinä synnytetyllä vauvalla oli rillit päässään. Voi mikä nauru tuosta kuvasta aina tulikaan. Taisi olla mukana vähän hassua jännitystä siitä, että tuollaistakin hurjaa tässä elämässä tapahtuu. Ja niinhän se vaan on.Tietokirjassa on paljon sellaista tietoa mikä on varmasti kiinnostavaa odottavalle aikuiselle, kuten esimerkiksi vauvan heijasteista. Meillä vauvajutut eivät ole ollenkaan ajankohtaisia, joten oikeastaan tähän kirjaan tutustuminen jäi omalle kontolleni. Kuitenkin veikkaan, että jos lähipiirissä tai perheellä itsellään on vauvamassuja tarjolla, voi osa kirjan tiedoista olla lapsellekin hyvin kiinnostavia. Mielestäni tiedot on kerrottu asiallisesti ja korrektisti, pikkurillillinen huumoria mukana ja Pelliccionin taatulla kuvituksella höystettynä, joten kirja sopii yhteislukuun oikein hyvin. Tietokirjoilla on tapana luoda ympärilleen keskustelua ja elämän asioissa se onkin melko hyvä juttu. Koska me vanhemmat usein takeltelemme jännissä asioissa on hyvä, että joku on pohtinut selkeitä sanoja, joita voi kirjasta lukea, kun oma kieli etsii sanoja ja kokonaisuuksia, että miten sen nyt sanoisi..."Kun olet valvonut tarpeeksi pitkään, aivoistasi loppuu virta. Uen aikana aivosi latautuvat uudelleen. Käynnissä on myös pään sisäinen suursiivous. Turhia asioita pyyhkiytyy pois. Herätessä on taas tilaa uudelle. Nukkuminen on täysin välttämätöntä kaikille ihmisille. Ilman unta ei voi elää."

- Hurme ja Pelliccioni: Pikkurillin käsikirja

8 kommenttia:

 1. Kivalta vaikuttaa. Minkä ikäisille tätä suosittelet? Meillä voisi tässä aivan lähipiirissä oli todella ajankohtainen asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhekohtainen asia, jota on vaikea arvioida ulkoa päin :)! Koululaisille ainakin. Käyhän tutustumassa jossain!

   Poista
  2. Kiitos, täytyy koittaa bongailla jostain, jotta voisin itse vähän selailla.

   Poista
 2. Bleue, kiitos kun esittelit tämän.
  Minä ostankin tämän meidän nuorelle parille. Nuorimman pojan perheeseen on tulossa vauva. Olen niin onnellinen, saan pitää syksyllä pitkästä aikaa vauvaa sylissä!
  Miniä kertoi, miten hän alkoi listata tarvittavia varusteita ja tuleva isi, meidän kuopuspoikamme, oli hihkaissut:"Tutti!" Voi voi, paljon hänkin vielä tulee oppimaan. Tuo kirjoituksesi loppusitaatti mm. tulee olemaaan tarpeellinen muistutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmuus on hieno oppimistilanne monin tavoin :). Avoin mieli on varmaan siinä hyvä, eikä nöyryyskään pahenna? Kun elämää ei voi hallita.
   Paljon onnea myös mummulle uuden vauvan odotukseen ja kuopuksen vanhemmuuden tukemiseen <3! Suurkiitos kommentistasi!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!