sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Päivän paras hetki

Claire Alexanderin kirja Päivän paras hetki houkutti minut kauniilla, hieman hempeilevällä kannella luokseen (Kustannus-Mäkelä, suomennos Terhi Leskinen, 2016, saatu kustantajalta). Samalla, kun tartuin hymyillen tähän selkeään isä on paras -kirjaan, aloin pohtia mitä äiti on paras -kirjoja olenkaan lukenut. Jäipä muuten lista lyhyeksi. Mistä tämä johtuu?


Päivä paras hetki on todella hieno kuvakirja. Siinä Vertti niminen koira menee kouluun ja isä lähtee töihin rakennustyömaalle. Vertin päivään mahtuu monenlaista kommellusta mutta välitunnilla hän näkee ison soturin ja uskoo, etä siellä varmasti istuu isä! Kun kaksikko illalla juttelee arkipuuhien lomassa päivästään, käykin ilmi, että myös isän päivän aikana sattui monta harmillista juttua. Mutta mikä helpottikaan isän oloa keskellä työpäivää? Se ainakin ilahdutti minut lukijana kovasti.Kirja on todella hyvä arkikirja ja kauniilla kuvituksella. Varmasti yksi kevään eheimmistä lasten kuvakirjoista. Noinhan se on, että arkipäivisin me monissa paikoissa eläjät koemme itse kukin vaikka minkälaista. Kirja kannustaa juttelemaan ja jakamaan päivällä koettuja asioita ja olemaan läsnä silloin, kun vihdoin yhdessä ollaan. Juttelussa koiran jakavat arjessa koettujaan pettymyksiä ja kömmähdyksiä, jotka yksin kannettuna voisivat harmittaa enemmän kuin on tarpeen.


Oletko sinä kiinnostunut lapsesi päivähoito- tai koulupäivästä? Entä jutteletko joskus omasta työstäsi lapsellesi? Uskon, että lapsen päivästä kiinnostuminen on hyvin tärkeää lapselle. Se kertoo, että välitämme lapsistamme ja myös arvostamme mitä hän mm. koulupäivän aikana tekee. Vaikka arki meneekin pitkälti eri kuvioissa, keskustelun kautta voimme silti jakaa kokemuksiamme yhdessä. Ja se yhdistää meidät taas perheeksi, jossa haluamme tuntea toinen toisemme ja koemme toisemme kiinnostaviksi ja rakkaiksi.

Mukavaa arkiviikon alkua kaikille!


"Minun päiväni paras hetki on juuri tämä hetki,
kun saan olla tässä sinun kanssani, isi sanoo,"

- Claire Alexander

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!