perjantai 8. huhtikuuta 2016

Hyppivä sammakko -kirjasarjan Ovela apina ja Valtsu muuttaa

On mukava huomata, kuinka lapsen lukutaito karttuu lukemalla. Pikku hiljaa luku sujuvoituu paremmaksi, myös lapsen ylpeys karttuvasta taidosta on kokemisen arvoista, joten kannustan kaikkia vanhempia kiinnostumaan lapsensa lukutaidosta!


Hyppivä sammakko -kirjasarjassa on todella ihanan vähän lukemista, sillä lauseita on vain noin YKSI per sivu, siis kaksi per aukeama. Tekstissä on pienaakkosia. Lisäksi ainakin kummassakin lukemassamme kirjasarjan kirjassa oli juuri kivasti huumoria ja höperyyttä, sekä hyvä kuvitus. Joten voisipa sanoa harvinaisen laadukkaaksi ensikirjasarjaksi. Ainakin osassa ensilukukirjoista on minusta aika heppoisen oloisia tarinoita, mutta ehkäpä niillekin on lukijansa.

Lisa Smithin kuvitusta Ovela apina -kirjassa


Ovela apina on Anne Cassidyn kirjoittama ja Lisa Smithin kuvittama (Kustannus-Mäkelä, 2001, suom. Sinikka Sajama, kirjastolaina). Veera herää aamulla hieman myöhempään ja huomaa, että apina on tunkeutunut hänen puumajaansa. Alkaa melkoinen taistelu, kun Veera haluaa majansa takaisin. Mutta apina on loppuun asti kunnon ketkulainen. Lapsistani, ja minusta, tämä kirja on tosi hauska. Myös kuvitus toimii loistavasti tekstin kanssa yhteen.

Beccy Blaken kuvitusta Valtsu muuttaa -kirjassa

Valtsu muuttaa (Kustannus-Mäkelä, 2001, suom. Sinikka Sajama, kirjastolaina) kertoo siitä, miltä kissasta tuntuu muuttaa yhtäkkiä uuteen paikkaan. Tilanne tulee täysin yllättäin ja shokkina. Se ei ymmärrä yhtään mitään mitä tapahtuu. Mietipä itse kohdallesi. Hauska kirja muuttamisesta ja toisen näkökulmaan asettautumisesta, joka sopii lapsiperheille oikein mainiosti! Kirjan on kirjoittanut Maeve Friel ja kuvittanut Beccy Blake. Taas hyvää virnettä omaava ensilukukirja!

Tätä kirjasarjaa lainaan ehdottomasti lisää. Ostaisin omaksi jos vielä jostakin saisi!


"Mutta apinalla oli kermakakkuja.
- Maistuuko? se huusi heitellessään kakkuja."

- Anne Cassidy ja Lisa Smith: Ovela apina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!