keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Elsa ja Lauri juhlissa

Kerttu Ruuskan ja Nadja Sarellin lastenkirjasarja on saanut uutta jatkoa kirjalla Elsa ja Lauri juhlissa (Oppi & ilo, 2016, saatu kustantajalta). Kansikuvan vihreys sopiikin loistavasti näin kevään kirjaksi, kun kohta taas juhlitaan kesälomien alkua ja opintojen loppumista.


Elsa ja Laurikin ovat pääsemässä juhliin vanhempiensa kanssa, kun mummu täyttää vuosia. Kirjassa käydään tuttuun opettavaiseen tapaan läpi juhliin liittyviä asioita: kuinka juhliin valmistaudutaan, miten juhlissa ollaan ja mitkä ovat kohteliaat käytöstavat juhlassa. Tämä kaikki käydään Elsan ja Laurin juhlatarinan kautta. Lisäksi kirjan lopussa on koottu näitä ohjeita sekä erilaisia juhlia.Minusta jokainen lapsi hyötyy varmasti siitä, että aikuiset alustavat uusia asioita ja kertovat ääneen mitä missäkin tilanteessa pitäisi tai olisi kohteliasta tehdä. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja toki kulttuurilliset tavat voidaan oppia myös kantapään kautta, mutta miksi näin? Aikuisen vastuulla on opettaa lapsensa, tai ainakin harjoitella yhdessä, erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa olemista. Uudet jutut ovat lapsista usein aika jänniä, jolloin aiemmin opitut toimintamallit voivat mennä vinksalleen ilman aikuisen tukea ja ohjausta.Niinpä Elsan ja Laurin kirja on taas yksi kiva arkikirja. Hyvin runsaaseen lukuun tämä ei meillä yllä mutta aika ajoin luetavaksi, aivan kuten toisetkin Elsa ja Lauri -kirjat. Nadja Sarellin värikäs ja suloinen kuvitus tuntui ihastuttavan nyt varsinkin kuopustani, joka halusikin tämän juhlakirjan myötä katsella myös kaikki muut Elsa ja Lauri -kirjat lävitse.


"Puheessa äiti kertoo hauskoja tarinoita mummusta ja lapsuudestaan. Elsaa naurattaa kovasti tarina, jonka mukaan mummu oli leikkinyt lastensa kanssa piilosta ja nukahtanut sängyn alle odotellessaan löytäjää."

- Kerttu Ruuska ja Nadja Sarell: Elsa ja Lauri juhlissa

2 kommenttia:

  1. Kuvitus on meilläkin lasten mieleen. Ovat varmaan samannäköisiä pallopäitä kuin lapset itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pallopäisyys toimii (Tatupatu ym ym!) !

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!