perjantai 11. maaliskuuta 2016

Varoitus! Ei saa koskea!

Tim Warnesin uusin suomennos Varoitus! Ei saa koskea! (Kustannus-Mäkelä, suomennos Raija Rintamäki, 2016) on yhtä hauska ja toimiva kirja kuin edeltäjänsä Vaarallinen! .


Myyrä tykkää laittaa lappuja joka paikkaan, aivan kuten hänen kaverinsa krokotiili nimeltään Muhkuraisen Kuhmurainen (loistavaa suomennostyötä!). Kirjan kuvituksessa on näin hyvin paljon yksittäisiä sanoja, joita aloitteleva lukija voi aikuisen kanssa tavailla. Eräänä päivänä Muhkuraisen kuhmurainen löytää hatun, jossa lukee varoituksen sanat. Mutta mitäs näin innokkaan ja tutkivan oloinen kroko muutakaan kuin tarttuu hattuun ja...?
Hattu taitaa kuulua taikurille, sillä hatusta putkahtaa ainakin sata pupua! Myyrä yrittää hallita tilannetta numeroimalla pupuja, mutta eivät noi veijakkaat pysy edes paikallaan. Millä tavoin noista vilperteistä siis pääsee eroon? Onneksi Muhkuraisen Kuhmurainen keksii keinon ja myyräkin tuulettaa!


Kirjan kuvitus on minusta todella hauska ja kaunis. Kuvat ovat mielenkintoisia, hassuja ja hyväntuulisia. Myös tarina on yksinkertaisuudessaan hyvä. Siinä on kuvituksen mukaan hyvää mieltä ja huumoria, opetus lienee takavasammalla. Paitsi jos löydät taikahatun. Ja sen jälkeen taikasauvan...

Kirjasta tuli kerta heitolla meidän perheen yksi tämän kevään suosikkikuvakirjoista!


"Muhkuraisen Kuhmurainen yritti tunkea pupuja takaisin hattuun, mutta ne rimpuilivat irti."

- Tim Warnes: Varoitus! Ei saa koskea!

2 kommenttia:

  1. Tämä on minusta jopa parempi kuin Vaarallinen! Ihan hyvä suoritus jatko-osalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen, että me tykättiin kovasti jo ykkösestä ja olen ajatellut, että ostan sen jos tulee joskus vastaan. Oikein hyvä suoritus kakkoseksi :))!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!