maanantai 21. maaliskuuta 2016

Täydellinen eväsretki

Tiedätkö tunteen, kun suunnittelet jotain oikein mukavaa ja odotukset ovat korkealla? Ja sitten kaikki pätkähtää kuin käpy kuusesta ja menee päin talvisia kinoksia. Vai meneekö? Ciara Floodin kuvakirjassa orava haluaa järjestää juuri täydellisen eväsretken hänelle ja myyrälle. Eväät ovat just oravan mieleisiä ja eväiden syöntipaikaksikin löytyy juuri sopiva paikka, joskin aika suuren etsinnän jälkeen. Mutta.


Myyrän reppuun on tullut reikä ja eväät ovat tippuneet matkan varrelle. Nyt on eväsretki pilalla! Mutta onneksi metsäneläimet ovat löytäneet eväät ja tuoneet nuo aika paljon matkassa nuhraantuneet jämät myyrälle ja oravalle ja retki saadaan kuitenkin pelastettua.Lapseni sanoi, että mutta nehän saivat sittenkin täydellinen eväsretken! Niinpä niin, moni asia ja onnistuminen taitaa ollakin omasta asenteesta ja katsantokannasta kiinni. Lapsiarjessa on tullut opittua monta asiaa ja yksi niistä on, ettei kannata odotella liikoja vaan katsoa miten asiat sujuvat. Tekijöiden määrän kasvaessa myös variaatiot lisääntyvät. Tilastollinen fakta! Ja yleensä ne asiat sujuvat ihan just (riittävän) kivasti. Ei ehkä juuri sillä tavoin, kun itselle olisi kaikkein mielekkäintä mutta aikuisiahan me tässä hommassa ollaan ja lapsemme niitä joustamattomampia kasvukkaita.


Mutta harmittaahan se kun ei kaikki suju niin kuin Strömsössä. Ja harmituksistakin noustaan. Syödään sitten vaikka vähän hiekkaisia leipiä palkinnoksi.


Ciara Floodin kirja on tosi hempeän kaunis. Pidin jo aiemman suomennoksen kuvituksesta kovasti, mutta tässä tarina oli vielä parempi. Lapsiani kiinnosti seurata letkeää ja mukavasti toistoa omaavaa tarinaa, joka eteni yhtä lailla kuvassa kuin tekstissäkin.
Oikein hauska ja kaunis kuvakirja!


"- Ei syytä huoleen, myyrä, orava sanoi.
- Minä löydän meille täydellisen paikan eväsretkeä varten.
- Selvä pyy, myyrä sanoi. "

Ciara Flood: Täydellinen eväsretki (Kustannus-Mäkelä, 2016, suomennos Terhi Leskinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!