keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Pieni perhosballerina

Pahvikantisista kirjoista löytyi mukavan näköinen uutuus, Claire Freemanin ja Lorna Brownin Pieni perhosballerina (Gummerus, 2016, suo. Taimi Oy, kirjastolaina), johon kiinnitin jo kevätkatalogissa huomiota.


Tarina kertoo Isabellasta, joka tanssii balettia. Balettiryhmä aikoo esittää perhostanssin, jonka ainoa auringonpaisteperhonen Isabella on. Isabellalla vain on pieni huoli, hän ei vielä erota vasempaa jalkaa oikeasta. Äiti keksii vinkin, että laitetaan kaunis perhoskoru vasempaan käteen, josta Isabella muistaa vasemman käden.


Esitys menee hienosti, vaikka Isabella niiaakin vahingossa lopuksi vasen jalka edessä, vaikka pitikin olla oikea. Mutta harjoitteluahan tätä elämä on!


Kuvitus oli tyttärelleni ihastuttavaa, kuten arvasinkin, ja toki hän tykkäsi myös balettiteemasta. Mutta en usko, että hän olisi aivan vauvana tästä niin innostunut kuin nyt, joten siten harmittelen pahviformaattia. Toisaalta kirja sopii näin myös raisummalle leikki-ikäiselle omaan lukuun! Kannessa on kuva, joka liikkuu kun sitä kääntelee. Tarina oli minusta aika tylsä mutta kirja pääsi heti tyttäreni suosikkeihin. Samaa sarjaa on tullut myös Pieni hammaskeiju mutta tämä yhtä söpö kirja ei saanut tulla kotiin lainaan, ilmeisesti se hammaskeijujuttu vähän epäilytti lastani! Minua vähän harmittaa etten lainannut sitä silti, koska veikkaan, että lapseni olisi siitä tykännyt epäilyksistä huolimatta.


"Tästedes hän olisi aina Isabella,
Perhosballerina!"

- Freeman ja Brown: Pieni perhosballerina

2 kommenttia:

  1. Mäkin katselin näitä katalogissa. Ihan söpön oloinen on tämä kirja ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sellainen juuri. Tanssin ihailijoille bueno!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!