tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pää tyynyyn!

Benji Daviesin Toivo ja valas oli viime vuoden parhaita kuvakirjoja. Siksipä uusi Davies kiinnosti minua hurjasti ja pyysin sen Karistolta luettavaksemme (jopa kahteen otteeseen). Pää tyynyyn! on Jory Johnin kirjoittama (2016, suomentanut Roope Lipasti).Karhu on lopen uupunut ja haluaa mennä ansaitulle unelle. Mutta ankalla on asiaa, se on pirteä kuin peipponen, ja pyytää karhua jos jonkinlaiseen puuhaan. Karhu saa kieltää tässä kirjassa useammin kuin kolmesti ja silti ankka vain ilmestyy nallen nenälle uusin kysymyksin. Kärttyinen nalle ajaa ankan lopulta ulos huutaen: Pää tyynyyn!Pää tyynyyn! on (jälleen kerran) todella taidokkaasti kuvitettu lastenkirja. Kirjan tarina etenee lähes tupsahtelevin lausein ja minun pitikin lukea sitä useamman kerran, että osasin lukea sen oikealla painolla ja hauskasti. Kirja on reipasotteinen: ankka ärsyttää karhua ja karhu uskaltaa olla äreä. Kirjassa myös huudetaan! Ja samalla se on hauska ja erilaisuudessaan virkistävä. Ja toki huudahdus Pää tyynyyn jää mieleen kaikille kuulijoilleen. Mielenkiintoinen lastenkirja!


"Karhu! Nukutko?
Minä täällä, naapuri."

- Jory John ja Benji Davies: Pää tyynyyn!

6 kommenttia:

 1. Meillä tämä oli aluksi jonkinlainen suosikki, mutta nyt yllättäen esikoinen ei enää haluakaan kuulla tätä. Syy on kuulemma se, että karhu on niin äkäinen ja huutaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on äkäinen ja huutaa, siinä rajoilla minullakin kestänkö! Mutta meillä kuopus lukee tätä itse mukamas ääneen ja kikattaa joka sivulla "PÄÄ TYYNYYN!" :D kiitos kommentista!

   Poista
 2. Meillä tämä on yhä yksi suurimpia suosikkeja tältä keväältä. Kommentoinkohan sulle jo omassa blogissani, että meillä on nyt fanitettu myös Benji Daviesin omaa kirjaa Grandad's Island? Mun mielestä surullinen ja herkkä kirja, jota lapset taas kuuntelevat iloisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, sen haluaisin käsiini :P...! Kiitos vinkistä!

   Poista
  2. TOivottavasti on tulossa pian myös suomeksi!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!