perjantai 25. maaliskuuta 2016

Onnenpäivä

Kotiäitivuodet olivat itselleni siinäkin suhteessa kasvattavia, että ne pakottivat pysähtymään. Tähän ja nyt. Arki kotona lasten kanssa on toistuvaa ja välillä hyvin pitkäpiimäistä, mutta siinä samalla se antaa ikkunan kokea elämää vähän eri silmin. Lapset ovat kasvaessaan siinä oikein hyviä apureita. Oih, mikä soliseva kevätpuro! Mikä tuo kaunis perhonen oli? Kato äiti, kukka!Aikuisten maailmassahan tätä hetkeen pysähtymistä opetellaan kursseja myöten. Löysin kirjastosta Onnenpäivä -kirjan (Karisto, 2016, suomennos Sanna Vartiainen), jossa minusta on juuri tätä hetkeen pysähtymistä ja arjen pikkuiloista onnen löytämistä. Danny Parkerin kirjoittamassa ja Freya Blackwoodin kuvittamassa kuvakirjassa esitellään jokaisella aukeamalla erilaisia arjen iloja, joissa lapsen on hyvä, turvallinen ja rento olla. Kirja painottuu paljon rauhalliseen, kauniiseen kuvitukseen ja yksittäiset sivun lauseet ovat onnella ladattuja!Ihastuin tähän oikeaan hyvän mielen kirjaan. Tämä sopii täydellisesti iltasatukirjaksi, sillä se kannustaa haaveiluun ja rentoutumiseen... ja sitäpä on hyvä jatkaa unien maailmassa. Myös varsinkin tyttäreni ihastui tähän kirjaan ja kipitti heti lukuhetken jälkeen kertomaan isille, että "Hei! Aamupalankin voi syödä ulkona!!!". Niin voi, varsinkin kohta kun on aurinko lämmittää ja alkaa kesä.

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!


"Edessä on koko pitkä päivä...
ja saa vain leikkiä."

- Parker ja Blackwood: Onnenpäivä

4 kommenttia:

 1. Ihana aihe tuo pysähtyminen! Meillä lapset ovat kurssittaneet minua siitä aiheesta kohta viisi vuotta, mutta minulla on kyllä yhä aika huonot taidot siinä aiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuo taito meinaa unohtua hyvin nopeastikin... Silti uskon, että pysähtyminen olisi aika ajoin tärkeää, vaikka helppoa se ei olekaan! Yritetäänpä pysähtyä keväällä joku kerta, vaikka ensikukan äärellä :)! Kiitos kommenteistasi <3!

   Poista
 2. Nyt onkin tullut pitkä tauku blogin lukemisessa ja nyt taas meidän kirjastolista vaan pitenee ja pitenee, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii :))), kuulostaa loistavalta jutulta! Onnenpäiviä tiedossa :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!