sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Karhun ärripurripäivä

Luimme ihan vasta ensilukukirjan Kipinäistä kiukuttaa ja tässä Stella J. Jonesin kirjoittamassa ja Alison Edgsonin kuvittamassa Karhun ärripurripäivässä käydään tismalleen samaa teemaa läpi (Kustannus-Mäkelä, suomennos Raija Rintamäki, saatu kustantajalta, 2016), eli mitä se on kun kiukuttaa.


Kirjassa karhu vain sattuu tartuttamaan pahantuulensa myös muihin metsäneläimiin ja pahatuuli vyöryy kuin torpedo metsän halki. Onneks eräs tilanteesta tietämätön eläin sattuu tekemään juuri karhulle ihanan yllätyksen, joka katkaisee pahan kierteen ja laittaakin mukavan aallon liikkeelle.
Tässä kirjassa oli mielestäni hyvä tahti. Hyvin usein tällaisissa tuttuja teemoja toistavissa kuvakirjoissa edetään rauhallisesti ja tarina tuntuu, no tutulta. Tässä kuitenkin tarina eteni joka sivulla vauhdikkaasti eteenpäin ja huomasin selvästi myös lapsistani, että he kiinnittyivät kirjan ääreen paremmin. Myös kuviin liitetyt pienet puhakuplat tekivät kirjan tarinan elävämmäksi ja kiinnostavammaksi. Ja onneksi pahantuulen rinnalle kirjassa on myös hauskaa huumoria, jota kuvitus tukee! Edgsonin kuvitus on minulle ollut oikeastaan jo luottokamaa, ja mukavahan tämä on tälläkin kertaa. Kuvituksen värit ja eläinhahmot ovat tutun oloisia Edgsonin aiemmista kuvituksista. Oikein mukava arkikirja hyvän- ja pahantuulen varalla!
"JÄKÄ JÄKÄ!
ÄRRIN PURRIN!
VALI VALI!"

- Stella J. Jones ja Alison Edgson: Karhun ärripurripäivä

4 kommenttia:

 1. Hauska! Opettaa kivasti lasta kohtaamaan ärripurrinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä saa kyllä harjoitella vielä näin aikuisenakin :)! Hyvä kirja! Kiitos kommentista Marjatta!

   Poista
 2. Tämä on meillä ollut yksi luetuimpia kirjoja tänä keväänä. Uhmaikäinen tykkää tuoda tätä luettavaksi tosi usein. Kai siinä sitten on riittävästi mihin samastua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla ja on minustakin ihan edukseen oleva kirja :). Tykkäsin siitä, että se eteni hyvää vauhtia :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!