keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Hilla siivoaa

Kathleen Amantin Älä pure, Hilla! on mielestäni loistava kuvakirja ja olinkin hyvin iloinen, kun huomasin, että Hilla -sarja jatkuu osalla Hilla siivoaa (Lasten Keskus, 2016, suomentanut Sanna Hytti, esittelykappale). Odotukseni olivat siis korkealla.Hilla huomaa lelupupunsa kadonneen. Isä kannustaa siivoamaan huonetta, jotta lelu löytyisi. Äidilläkään ei ole harmainta aavistusta missä pupu on. Hilla etsii pitkin taloa ja lopulta, kun hän siivoaa, pupu löytyy. Ja lapseni huutavat: "Sen ei ois tarvinnut siivota, kun vaan katsoa tuon auton takaa!". Realismia.Lapset siivoavat hoidossa ja kerhoissa, se kuuluu sääntöihin. Mutta oikeasti siivoavatko teidän lapset joka kerta lelunsa auliisti pois- kotona? Ei vaan meillä. Siinä saa olla vähintäänkin apurina. Ja totuus on, ettei Hilla kirja kyllä tainnut paljon asiaa auttaa.


Hilla -kirjat ovat hauskoja lapsiperheen arkikirjoja. Siivouskirja ei mielestäni yllä ihan puremiskirjan tasoon, sillä kirja on hieman tavanomaisempi ja vähemmän hauska. Kuvitus on kuitenkin mukavan selkeä ja perusvärein, joten uskonpa, että Hilla -kirjat sopivat myös aika pienten lasten kanssa luettaviksi!


"Pehmolelut Hilla nostaa siististi sängylle,
ja kirjat omalle hyllylleen."

- Kathleen Amant: Hilla siivoaa

2 kommenttia:

  1. Miellä kuopus on missä tahansa poissa kotoa niin erinomainen siivooja, että kaikki aikuiset ihastelevat suureen ääneen ja käskevät omien lasten ottaa mallia meidän kaksivuotiaasta. Kotona jokaisesta siivouksesta tulee kina. Tai sitten lapsi karkaa paikalta... Me emme ole tätä Hilla-kirjaa lukeneet, ajattelin sen olevan vähän pienemmille suunnattu, mutta ehkä tämän voisi kuitenkin lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin turhauttavaa kinailla asioista, joita ei voi välttää! Kun siivota pitää kuitenkin eikä siitä pääse yli vänkyröimälläkään. Mutta hyvä kirja tämä on isommallekin :)!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!