tiistai 15. maaliskuuta 2016

Auts, tohtori Tilkka!

Annet Rudolphin lasten kuvakirja Auts, tohtori Tilkka! kertoo lapsille klassisesta lääkärileikistä. Tiikeristä tulee tohtori Tilkka, jolla on nallekarkkimehua lääkkeenä. Ja kylläpäs eläinkavereilla onkin jos jonkunnäköistä vaivaa.


Annet Rudolphin kuvitus oli minulle tuttu Pikku Korppi Raitasukka -kirjoista, jotka ovat muuten tosi kivoja tarinoita. Hempeä, naivistinen piirtotyyli ei ole lemppariani mutta selvästikin tyyli oli miellyttävä lapsilleni. Kuvituksessa on paljon pieniä eläintyyppejä, joita voi etsiä ja katsella pitkin runsaita sivuaukeamia.


Rudolphin tarina lääkärileikistä on aika ennalta-arvattavamutta kuitenkin lapsistani kiinnostava. Onhan aihepiiri aina hieman jännä. Tarina on kaikessa kipeydessään ihan hyväntuulinen ja mukava. Lopuksi kaikki saavat pipinsä hoidettua ja herkkumehulääkettä lusikallisen verran- myös itse tohtori.Leikitäänkö teillä lääkärileikkejä? Kirjahyllystämme löytyy muitakin lääkärikirjoja, kuten Mintun lääkärikirja ja muistelen, että myös Sanna, Veera ja Emppu -kirjasarjojen lääkärikirjat ovat olleet aika ajoin (ehkä juuri näin kevätflunssien aikaan) kovassa luvussa. Ja kirpparilta aikoinaan löytyneet lääkärileikkitarvikkeet ovat olleet myös kovassa käytössä.


"'Noin' , sanoo Tilkka, 'tämä kyllä tepsii. Kohta olet taas terve kuin pukki.'"

- Annet Rudolph: Auts, tohtori Tilkka! (suom. Seija Kukkonen, Kustannus-Mäkelä, 2016, saatu kustantajalta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!