perjantai 15. tammikuuta 2016

Tekemisen riemua pyyhittävillä tehtävillä

Saimme suureksi yllätykseksemme Oppi & Ilolta esikokeiluun tänään ilmestyviä uutuuksia. Lasten pelit je tehtäväkirjat ovat meillä kovin suosittuja ja niitä onkin aika paljon. Laitoin juuri joulun aikaan ensipelejä eteenpäin hyvään käyttöön, sillä laadukkaat pelithän kestävät ja niitä ei kannata heittää pois. Hyvä peli kestää myös aikaa, kuten esim. Afrikan tähti, Kimble, Arvaa kuka, Muuttuva labyrintti ja Uno!Piirrä, pyyhi ja tee uudelleen -kirjat ovat olleet meillä jo entuudestaan tuttuja. Ne ovat loistavia tehtäväkirjoja varsinkin matkoilla ja esim. tilanteissa joissa lapsi joutuu odottamaan, vaikkapa lääkäriin menoa, sisaruksen jumppaa tai isin ruoanlaittoa. Meillä on ollut monenlaisia tehtäväkirjoja mutta voin sanoa, että nämä pyyhittävät ovat olleet lapsistani kovin mieluisia. Niissä on hyvät, kirkkaat värit ja mielenkiintoinen kuvitus. Pyyhittävät merirosvopuuhat kyllä vain parantavat kuvituksen kiehtovuudellaan, katsokaapa itse.Merirosvopuuhilla oppii kynänkäyttöä, tarkkaavaisuutta ja laskemista, kuten kirja itse kuvaa. Tehtävissä on lähinnä päälle piirtoa, sokkeloita/ labyrintteja (mukavan helppoja, käy jo 3 + -vuotiaasta) ja pikkuisen numeroiden jäljennystä. Lisäksi kuviin liittyviä tehtäviä, kuten laske ja etsi. Matikan alkuoppeja ja hahmotusjuttuja- ja mukavassa leikillisessä formaatissa!
Tekemisen riemua on taas 100 erilaista piirros- ja päättelytetävää sisältävää korttia, joita voi yhtä lailla täyttää näillä myös paketin ja kirjan mukana tulevalla pyyhittävällä tussilla. Myös tämä nippu on oikeasti hyvn onnistunut ja varsinkin eskarilaiseni innostui näistä. Onkin tosi mukavaa, että paketti soveltuu kaikille lapsille, siis nyt tarkoitan että sekä tytöille että pojille. En tiedä, mutta veikkaan että keskimäärin tytöt ovat jotenkin kynäorientoituneempia (EI KAIKKI!) kuin pojat (älkääs nyt!), joten ainakin meillä (yksittäiskokemus!) on pojan pöytähommiin houkuttelu ollut hyvin paljon materiasisältökeskeisempää kuin tytöllä, joka viihtyy lyijykynän ja tyhjän paperin kanssa tunteja. Salamat, autot, robotit, ninjat ja mitä näitä nyt on, inspiroivat vaan toisia ihan juutaan paljon enemmän kuin hempeät eläimet. Siispä hyvä, hyvä, että on myös merirosvo-kirjoja ja tehtäväpaketteja, jotka soveltuvat itse kullekin.


Tosi kivoja tehtäväpaketteja siis kumpainenkin. Ihan oikeasti. Sattui vielä niin, että olin juuri ostanut tuollaisen lisätussipaketin, jossa oli kivoja värejä niin sekin vielä innosti lapsiamme kynäilemään taas eri lailla kuin mustalla tussilla piirtely.

Millaisia tehtäväkirjoja teillä löytyy ja oletko kokeillut näitä pyyhittäviä? Tussijäljen pyyhkiminen kannattaakin tehdä mahdollisemman pian, koska pari päivää kuivempana niihin saa jo käyttää enemmän voimaa (lähtee silti, oiskohan jotain ainettakin olemassa esim. tussitauluihin käytettävää, joka voisi auttaa tässä puuhassa?).


"Mitä merirosvot pakenevat? Yhdistä pisteet numerojärjestyksessä."

- Oppi & ilo: Pyyhittävät merirosvopuuhat

2 kommenttia:

 1. Oppi ja ilon tuotteet ovat meille tuttuja, niin ne Elsa-kirjat, pari peliä kuin tehtäväkirjatkin. Tehtäväkortit eivät meillä ihan toimineet kun viimeksi (yli vuosi sitten) kokeiltiin, mutta ehkä näin jo vähän isompien kanssa. Ideana mainiot nuo pyyhittävät tussit!

  Pidän kyllä yleisesti ottaen tehtäväkirjoista, niitä tulee yleensä hommattua synttärilahjoiksi kaverisynttäreille. Itsekseen nuo eivät niitä vielä tee, eli vaatii rauhallista hetkeä niin äidiltä kuin lapsiltakin. Välillä kiireisen arjen keskellä vaan vaikea löytää. (Mistä saisi vuorokauteen lisätunteja lasten kanssa puuhattavaksi?!)

  J.
  Lapset 5,5v ja 2,5v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyyhittävät tussit ovat mainio keksintö, meillä on myös semmoinen piirrustuslauta, johon ne soveltuu.
   Tehtäväkirjat synttärilahjana onkin hyvä idea! Nämä tykkää jo itsekseen puuhailla, joten just ruuan laiton ohessa se on ihan kiva juttu. Tässä juuri tulostelen värityskuvia, kun niitä ollaan oltu jo pitkään vailla. Parhaita on tietysti ne just silloin sopivat kuvat...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!