keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Onni-poika saa uuden ystävän

Sanna Pelliccioni (Minerva, 2012, kirjastolaina) on kuvittanut ja kirjoittanut mukavan tähän päivään sopivan kirjan ystävystymisestä maahanmuuttajan kanssa. Kahden kulttuurin kohtaamista kuvaillaan aikuiskirjoissa jo hyvinkin runsaasti, joten on mukava juttu, että tätä tutustumista käsitellään myös lastenkirjoissa.


Onnin kerrostaloon muuttaa uusi perhe, joka kiinnostaa heti Onnia ja Olavia. Perhe tekevät yhdessä tuttavuutta pienillä makulahjoilla ja sittemmin yhdessä leikkimällä ja lopulta jopa yhdessä pääsiäistä juhlimalla.Kirjassa on mukavasti ja mielenkiintoisesti kerrottu miten erilaisia juttuja meillä voikaan olla eri kulttureissa ja maissa. Se on jo usein lasta kiehtova juttu, kuinka eri maissa puhutaan eri kieltä ja syödään eri ruokia. Onni-poika -kirjat ovat aina hyväntuulisia ja iloisia ja niitä on mukava lukea arjessa useampaankin kertaan. Viimeksi esittelin Onni-pojan uutta tietokonekirjaa täällä.


Jutellaanko teidän kotona eri kulttuureista, uskonnoista tai maahanmuutosta? Millä tavoin? Entä keskusteletteko kotona kuinka uuden kaverin kanssa voi tutustua ja miten toista voi pyytää leikkiin?


"Uskomatonta, miten äkkiä nuo lapset oppivat uuden kielen ja uudet asiat", Onnin isi ihmettelee."

- Sanna Pelliccioni: Onni-poika saa uuden ystävän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!