sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kaksi pientä ja sopivan pippurista

Löysin kirjastosta ilokseni Etana Editionsin kaksi pientä kirjaa luettavaksemme. Kumpaakin kirjaa yhdistää neliön muoto, joka muistuttaa kovasti vauvakirjamaiselta formaatilta. Kirjan sivut ovat kuitenkin paperiset, joskin hieman paksummat ja kummatkin kirjoista huomasin soveltuvan kuvituksensa puolesta jo tosiaankin vauvaikäiselle mutta sisältönsä puolesta vielä eskarillekin!

Réka Kiralyn kirjoittama ja kuvittama Yksi vielä (2014) on hauskasti keksitty kirja. Siinä esitellään söpöjä ja ihanan värikkäitä eläimiä, vanhan tavan malliin, jotka yksi kerrallaan menevät punaiseen taloon. Jokaisella aukeaman oikealla puolen on punainen talo, johon osa taloon menevästä eläimen profiilista summautuu. Niinpä talon kokonaisprofiili muuttuu koko kirjan. Lapset voivat etsiä mistä kohdin taloa eläin löytyy. Kirjan tarina on hieman nonsensemäinen, lauseet lyhyitä ja toteavia. Oikein mukava kirja!

Jenni Erkintalon Värejä meressä (2014) on oiva lisä värioppikirjoihin. Sen tarina on mukavasti loruteltu, jossa päävärit, sekä musta että valkoinen, esittäytyvät ja kertovat mistä esimerkiksi löytyvät. Kirjan lopussa värit sekoittuvat ja ainakin lapseni tykkäsivät vielä huudella näitä uudestaan mistä väreistä tulikaan mitä. Kirja on tosi hauska värioppikirja, ja kuten sanottu, kuvitus toiminee vuosikkaallekin aika kivasti! Lempparivärihahmoni on ehdottomasti sininen (kuinka ollakaan!).

Oletko sinä löytänyt jo nämä kirjat? Olemme lukeneet näitä useana iltana, joten mielestäni nämä veikeät kirjat ansaitsivat tulla esille myös täällä blogissanikin!


'"Syvä ja rauhallinen", sanoi sininen,
"minä se olen niin tunteellinen."'

Jenni Erkintalo: Värejä meressä

2 kommenttia:

  1. Meillä on näitä Etanan kirjoja ollut säännöllisesti lainassa. Lapset eivät ole näistä kaikista ehkä ihan yhtä innoissaan kuin minä, joka tykkäisin katsella hienoja kuvia. Poikkeuksena Pop-kirja, joka on mulla kohta tulossa arvioon (kaikki on tulossa kohta... Nyt ei meinaa aika riittää.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ja lapset tykättiin näistä kahdesta. Pari muuta ei ole niin kolahtanut. Oijoi, kylläpä meillä lukijoilla on kohta kivaa, kun blogisi paukkuu postauksista :)! Eiku oikeesti, kirjoittelee rauhassa vaan kun ehtii :). Tätä on kiva tehdä hyvällä fiiliksellä :)!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!