lauantai 14. marraskuuta 2015

Päivä eläinten lentoasemalla

Sharon Renttan kirjasarja kuuluu myös arkikirjojemme klassikoihin. Tällä kertaa Koalaperhe lähtee reisuun lentokoneella ja tätä hieman höperöäkin matkantekoa on kuvattu mahtavasti.Päivä eläinten lentoasemalle (Kustannus-Mäkelä, 2015, suomennos Terhi Leskinen, kirjastolaina) sopii siis oikein hyvin ensi kertaa lentäville mutta itse tarina on yhtä hyvin kiinnostava tieto-osuuksineen kaikkineen, vaikkei lentomatkaa olisikaan lähettyvillä. Tällä kertaa Rentan eläintarina on mielestäni hieman hauskempi kuin aiemmin ja tämä hyväntuulisuus innostaa minuakin valitsemaan kirjan iltasaduksi useampaan otteeseen. Tuo koalaisähahmo on jotenkin kauhean symppis, tulee mieleen ihan sellaiset isähahmoiset psykoterapeuttiukkelit, jotka hymyilee ymmärtävästi ja nukahtaa päälle!
Ehkä tällä kertaa Renttan kuvituksessakin on hieman enemmän söpöyttä. Liekkö johtuva siitä, että koalaa on vaikempaa piirtää sangen epämiellyttävästi vai mistä. Viime kirjoista tuttu eläinten ilmeikkyys jatkuu. Tämän kirjan äärellä viihtyy loistavasti!


"Tämä piikkisika on aika piikikkäällä tuulella.
Ja tämän kalkkunan lento on viivästynyt jouluun asti."

- Sharon Rentta: Päivä eläinten lentoasemalla

4 kommenttia:

 1. Tämä on yksi suosikeista meilläkin! Pitäisikin etsiä saman sarjan muita kirjoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kiva ja lukemista kestävä sarja! Meillä on näitä omassa hyllyssä useampikin :)!

   Poista
 2. Otin tämän juuri kirjastosta lainaan. Kuopus tahtoi sen heti unikaveriksikin sitten. Täytyy meidänkin lainata lsiää sarjan osia, jos kerran herättävät näin paljon innostusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikaveruus on kyllä yksi tasonkorotus kirjan arvostuksessa. Meillä myös käydään keräilemässä joka ilta unikavereita sängystä, varsinkin jos ovat kirjastolainoja! Kirja on tosiaan hyvä ystävä, hih!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!