torstai 1. lokakuuta 2015

Nappaa kiinni, jos saat!

Meillä on nyt iso pino erilaisia lastenkirjoja. Syksyn ihania uutuuksia tulee sekä postilaatikkoomme että on löytynyt mahtavasti kirjaston hyllyiltä. Saati sitten kaikki nuo ihanat pitkät lukukirjat, joihin olemme hullaantuneet esikoiseni kanssa. Olen tehnyt alkusyksyn ajan lyhennettyä työviikkoa (mikä on ollut aivan ihanaa!) ja mahdollistanut näin säännöllisen kirjastossa käynnin, eli runsaat kirjahyllyt! Mutta on tuo lyhennys ollut apu bloggailulleni, sillä aikaa se tämäkin puuhailu vie, vaikkei äkkiseltään uskoisi :)!


Jack Tickle alkaa olla meidän perheen luottokirjailija. Höpsö Hönttisaurus on meillä yksi luetuimpia kirjoja. Niinpä Nappaa kiinni, jos saat! (Kustannus-Mäkelä, 2015, suomeksi riimitellyt Raija Rintamäki) oli ehdoton valinta syksyn uutuuksista. Tällä kertaa kirjassa seikkailevat nälkäiset pingviinit, jotka haluavat lautaselleen kalaa. Mutta pikkukalat eivät luovuta ja yhdessä he keksivät keinon, jolla häätävät pingviinit ja säilyvät hengissä!Kirja on taas kerran lyhkäisesti kirjoitettu ja selkeästi kuvitettu, joten se sopii jo hyvin pienelle katselijalle ja kuulijalle, joskaan ei ole pahvikirja. Lisäksi kirjassa on hauskoja pikkujippoja, eli kirjan sivuja on leikattu erilaisiin muotoihin, kuten aalloiksi ja merenkasviksi. Pikkuisia kurkistusaukkojakin löytyy.Kirjan riimittely on sujuvaa, laadukasta Raija Rintamäen työtä. Tarina on hauska, hyväntuulinen ja se viihdytti kumpaakin lastani, kuten myös minua aikuisena. Eli jälleen kerran tosi kiva arkikirja, sopii loistavasti iltasaduksi arjen ankeutta vapauttamaan ja kestää useampia lukukertoja. Lisäksi tätä jaksaa lukeakin useamman kerran, koska se on tosi nopeasti luettava ja sinänsäkin mukava. Olemme lukeneet kirjaa jo varmasti kymmenisen kertaa, vaikka se saapui vasta viime viikolla! Suosittelen!


"Tuo voisi maistua!
Pannulla paistua!
Nyt täytyy poistua!"

- Jack Tickle: Nappaa kiinni, jos saat!

4 kommenttia:

 1. Soma kuvitus kiinnittää huomiota! :) Ja nyt jostain syystä jälkikasvulla on menossa runoriimittelyn kausi, mitä ilmiselvemmin ja hauskemmin runo rimmaa, niin sitä enemmän se tuntuu nuortamiestä huvittavan :D Hanhiemon iloinen lipas on nyt uudestaan suuressa huudossa, välillä se vähän jäi taka-alalle. Ilokseni olen myös kiinnittänyt huomiota, että pojan eskarissa lapsille opetetaan riimittelyä ja runotyylistä sanoilla leikkimistä. Sieltä se into runojen kuuntelemiseen (ja niiden itsekin keksimiseen!) on varmaan nyt herännyt. Jee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä hyvin todennäköisesti sillä sama villitys täälläkin :)! Se kielellä leikittely on yksi lukitautojen tärkeä taustataito, siksi eskassa löpöhöpötellään :).
   Näitä loruteltuja kuvakirjoja on kyllä kans kiva lukea, vaihtelu virkistää! Kokeilkaapa myös noita Jukka Itkosen loruja, ihme jos ette tykkää :)!

   Poista
 2. Lainasin kirjastosta sattumalta Höpsö Hönttisauruksen. 1,5 vuotias tyttöni tykkää kovasti kirjasta, vaikka sitä vasta jokunen kerta luettu. Piti sitten lähteä googlailemaan löytyykö Tickleltä muita suomennettuja kirjoja. Sitä kautta löysin blogiisi. Lämpöiseltä, kodikkaalta vaikuttaa. Pitää tutustua aamun pienillä tunneilla lisää blogiisi. Keep up the good work! ;) Oletko muuten huomannut, että Ticklellä on myös kirja Varo vähän, leppäkerttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos hurjasti ihanasta kommentistasi :)! Höpsö Hönttisaurus on meillä luettu tosi monta kertaa. Itse asiassa tuo Varo vähän, leppäkerttuakin ollaan luettu useammin, tosin kirjastolainana :). Nappaa kiinni, jos saat on kyllä kans todella mukava. Nämä jotenkin saavuttaa lapsessakin sellaisen aktiivisuuden: hihkuvat mukana jne. Tosi hauskoja!
   Mukavia lukihetkiä tyttäresi kanssa :))!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!