perjantai 23. lokakuuta 2015

Kolme uutuuskirjaa talvesta

Kirjastolainoja jälleen. Minusta on mukava omistaa eri kauden kirjoja, sillä talvella on kiva lukea talvisempia ja kesällä kesäisempiä. Kuitenkin hyllyihini valitsen mieluiten sellaisia, joita luetaan useamman kerran. Siksi kirjastosta lainaaminen on hyvä tapa tutustua erilaisiin kirjoihin ja tehdä sitten varmempia ostoksia!Mistä ystävä jouluksi, herra Möhkö? (Lasten Keskus, 2015, suom. Sanna Hytti) on Annette Herzogin ja Stefanie Dahlen kaunis kuvakirja murjottavasta Möhköstä, joka etsii ystävää. Sillä jouluhan on parasta, kun sen jakaa jonkun kanssa. Möhkö etsii ystävää pieni pöllö seuranaan ja onneksi lopulta tajuaa sen minkä lukija jo alussa, että ystävä on hänen rinnallaan koko ajan. Dahlen kuvitus on supersuloinen ja ihana! Olen ennenkin pitänyt hänen kuvituksistaan kovasti.


Herra Jänis ja rouva Karhu ovat meille tuttuja kirjastolainoina, tällä kertaa kaksikko on kelkkamäessä (Lasten Keskus, 2015, Rauna Sirola). Jotenkin ärtyneen oloinen Herra Jänis kyllä osaa ärsyttää lähes kirjan loppuun saakka, kun rouva Karhu yrittää pitää mukavampaa tunnelmaa yllä. Onneksi lopussa herra Jäniksestäkin näyttäytyy mukavampi puoli. Kuvitus on mukavan väristä ja lämmintä, joskaan ei minun lemppariani.


Kalle-Karhun jouluyö on Karma Wilsonin ja Jane Chapmanin kuvakirja (Karisto, 2015, suom. Tuula Syvänperä). Kirja on kuvitettu tosi kivasti ja hyväntuulisesti mutta tarina ei ole hääppöinen, joskin sitä voi luonnehtia suloiseksi. Karhu nukkuu yleensä talviunia mutta tänä talvena hän haluaa pysyä valveilla. Mitenkähän käy?


"'Saanko tulla mukaan?' tunturipöllö kysyi.
Herra Möhkö vastasi jotain, joka kuulosti vähän eiltä tai kyllältä tai ihansamalta.
Niinpä pöllö lähti seuraamaan Möhköä."

- Annette Herzog ja Stefanie Dahle: Mistä ystävä jouluksi, herra Möhkö?

4 kommenttia:

 1. Hyviä lainoja olet saanut. Minä yritin jo jokin aika sitten varailla näitä kausikirjoja, mutta silloin ne eivät olleet oman kirjastoni hankintalistalla edes. Kurjuus tätä säästökuuria. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hassulta tuntui lainata, lukea ja varsinkin blogata joulu/talvikirjoja jo nyt mutta en kehdannut lainata näitä joulukuulle asti niin pistin postauksen jo tulemaan :)!

   Poista
 2. Hei, tulikohan aiempi kommenttini perille? Blogissani on sinulle haaste: http://kaunispaiva.net/2015/10/blogini-tarina/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja anteeksi, en ole huomannut aiempaa viestiä, minne lie hävinnyt :(. Ja kiitos vinkistä ja blogisi on taas uusi lastenkirjablogi jota en ole huomannut! Kiva kun vinkkasit! Tästähän joutaisi jo vanhimmat eläkkeelle kun lastenkirjablogeja ilmestyy nyt niin mukavasti :))).
   Ja kiitos myös haasteesta, tsekataanpa sekin :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!