keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Ei enää haleja!

Siis eihän haleja voi rajoittaa. Paitsi entä jos olet iso pehmoinen olio, jota pikkueläimet halailee niiqu jatkuvasti? Sitten ehkä voi ainakin yrittää.


Ei enää haleja! (Kustannus-Mäkelä Oy, 2015, suomennos Raija Rintamäki, saatu kustantajalta) on Jane Chapmanin lasten kuvakirja big footia muistuttavasta Pörristä, jolla on juuri tällainen kohtalo. Yksinolo ei kestä kauaa, kun jo on joku pikkupupu halailemassa. Ei ihme, että Pörri päättää etsiä itselleen sijaisen.Ja sellainen löytyykin: ihana ja pörröinen nallekarhu, juuri halittavan suloinen. Vaan niinkö luulet! Eiköhän koko joukko eläimiä ole taas Pörrin kimpussa. Mutta mitä pitääkään tapahtua, että Pörri pääsee omaan rauhaan? Loppuratkaisu on vähän mutainen...


Tämä kirja on tosi mukava. Se on pehmeän hyväntuulinen ja kauniisti kuvitettu. Jälleen kerran oodi omalle ajalle ja sen tärkeydelle. Tekstiä on aika vähän ja Charles Fugemainen kuvitus selkeää ja värikästä. Varsinkin pienimmäiseni tykkäsi tosi kovasti ja hänellä on kohta missä eletään juonta kovasti mukana! Tämä kuuluu joukkoon, jonka jälkeen lapseni hihkaisee: Luetaan uudestaan!


"Sama juttu joka aamu.
Ei ehtinyt edes 
"halipatsuijaa" sanoa..."

- Jane Chapman: Ei enää haleja!

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kivalta kirjalta! Mun blogissa on sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta :)! Voi kiitos, edellisestä tunnustuksesta onkin jo ikuisuus! Kiitos <3!

   Poista
 2. Voi miten halaileva kirja! Sopii meidän halailevaan perheeseen.
  Aina välillä mietin, että miten tulen toimeen sitten, kun lapset ovat sellaisessa iässä, etteivät enää tahdo halia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ihana kuulla, että muillakin on samat kauhut :D! Ihan kipeää tekee jos ei pääse halailemaan lapsia. Siihen on tullut todellinen riippuvuus :))!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!