lauantai 5. syyskuuta 2015

Prinsessa- ja keijukirjoja

On olemassa tyyppejä, joille kelpaa lähes ainoastaan plinsessa- ja keijukaiskirjat (huhu kulkee, että tauti tarttuu varsinkin 3-6 -vuotiaisiin), joten tässäpä kaksi loistavaa kirjavinkkiä heille (ja teille lukijoille). Ja sanotaan heti kärkeen, että kumpikin on uponnut ainakin yhdelle kolmivuotiaalle, vannoutuneelle Elsa/Anna/Disney -fanittajalle.


Prinsessojen satuaarre on aivan ihana prinsessakokoelma vanhoista Grimmin veljesten saduista kotimaisiin satuihin. Kirjan on toimittanut Katriina Kauppila (Otava, 2010, 3. painos, ostin tämän kesän kirja-aleista, kirja on vähän kesken). Kirjasta löytyy siis Prinsessa ruusunen, Lumikki, Tuhkimo- mutta ei disney-maustettuina. Lapseni kuuntelivat näitä hyvällä mielenkiinnolla. Kristiinan Louhen lumoava ja viimeistelty kuvitus kruunaa tämän aikuistakin miellyttävän prinsessakirjan! Suosittelen!


Kirjoitin aiemminkin Stefanie Dahlen Mansikkahaltijatar -kirjasta. Tässä kirjassa on kaksitoista satua Mansikkahaltijattaren mukana (Aurinko Kustannus, 2015, suomennos Maarit Varpu, saatu yllärinä kustantajalta, tämäkin kirja on hieman kesken). Kuvitus on tosi söpöä ja kaunista, ei liian överiä edes minun makuuni. Tarinat ovat, no, vähän sellaisia mukavia juttuja, jotka eivät ainakin minulla jää yhtään mieleen ja luen niitä huonolla keskittymisellä. Jostakin syystä kirjan suomennetut nimet eivät oikein istuneet suuhuni. MUTTA lapseni pitävät näistä saduista tosi paljon ja pyytävät kumpikin lukemaan aina vaan lisää, joten: Suosittelen! Tämä kirja sopisi lyhyine satuineen myös itse lukevalle lapselle.


Mikä on teidän perheen kolutuin prinsessa/keijukirja?


"Ensilumi satoi. Pensaiden oksista roikkui pitkiä jääpuikkoja. Mansikkahaltijatar kahlasi Bibo Perhosen kanssa Pähkinä Päästäisen luo."

- Stefanie Dahle: Mansikkahaltijatar Lumoavia satuja mansikkamaalta

6 kommenttia:

 1. Kyllä, muistan hyvin tuon taudin ja nuo oireet. Siihen liittyi myös ulkokirjallisia piirteitä, kuten pakko ottaa vaaleanpunainen käsilaukku mukaan päiväkotiin ja pukeutua plinsessan arvolle sopivaan asuun heti kotona, miltei kuninkaallisessa palatsissa. :D Sittemmin tauti on muuttanut muotoaan ja kun 10. ikävuosi alkaa kolkuttaa, on prinsessamekko muuttunut kuviollisiksi muotihousuiksi ja t-paidaksi, jossa toki on hiven glitteriä mukana. Mutta prinsessakirjat kulkevat edelleen mukana aina joskus, kun mieli kaipaa jotain rakasta ja ihanaa. Meillä ikisuosikki on Aurinko-kustannuksen muutama vuosi sitten julkaisema kaunis versio Kaunottaresta ja hirviöstä. Ostin sen kirjamessuilta 2010 ja kirja on edelleen suosiossa kaikkien Harry Potterien ja Reuhurinteiden rinnalla. Kirja on minunkin mieleeni: upeaakin upeampi kuvitus ja klassinen satu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana prinsessamuistelo :)! Meillä aamuisin todetaan vaatekaapilla, että puetaan päälle jotain plinsessaa. Joku hame on saatava. Ja ei mene kuin vartti kun se on lopukta vaihtunut jo prinsessaroolivaatteisiin...
   Kirjavinkkisi kuulostaa ihanalle mutta varmaan on taas niitä kirjoja joita löytää pelkällä tuurilla kirpparilta...

   Poista
 2. Meilläkin tytär tykkää Mansikkahaltijattaresta hurjasti, ja kaikki prinsessaan ja satutaikuuteen viittaavakin kelpaisi. Mulla tämäkin kirja odottaa sitä, että ehtisin tehdä postauksen siitä. Ehkä jopa tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ostin Mansikkahaltijattaren yhteen lahjapakettiin :)!

   Poista
 3. Ja meilläkin muuten joka aamu vedetään jo heti yöppärin alle tai päälle vähintään röyhelöhame. Synttärilahjaksi saatu disney-prinsessa-asu on nyt hienoin asia maan päällä. Onneksi prinsessaisuus tyydyttyy usein näillä toimilla, eikä ole tarvinnut kinastella hoitovaatteista. Eniten prinsessaisina päivinä pakkaan hoitokassiin tyllit mukaan niin, että kotimatkalle saa sitten pukea taas ihanat vaatteet päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roolijutut on tärkeitä :)! Harmi vaan kun näitä kaupan roolivaatteita on huono pestä...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!