keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Herra Tiikeri villiintyy

Olin jo aiemmin kiinnittänyt huomiota kaupoissa tähän kivan näköiseen kuvakirjaan Herra Tiikeri villiintyy (Tactic Publishing, 2014, suomentaja Elina Vuori, kirjastolaina). Kirjan kuvitus kutsuu hauskalla tavalla luokseen. Kuvitustyyli onkin kuvattu tarkemmin kirjan lopussa.


Peter Brownin kirjassa Herra Tiikeri asustaa kaupungissa, jossa kaikki muutkin eläimet elävät kohteliaasti puhuen ja virkakamppeet päällä kahdella jalalla kävellen. Herra Tiikeria alkaa tympiä ja hän haluaa villiintyä. Niinpä tiikeri alkaa kävellä neljällä jalalla, ja lopulta heittää jopa vaatteensakin! Tällöin muut eläimet eivät tied miten suhtautua tiikeriin ja hätistävät sen viidakkoon. Viidakossa on villiä ja kivaa niin kauan kun tulee ikävä ystäviä. Onneksi myös ystävät ovat sillä välin jo päässeet villimpään makuun. Kirjan lopussa new yorkilainen kirjailija toteaa, että kaikilla tulisi olla aikaa välillä villiintyä. Näin suomalaiselle vaatteiden heitto kuulostaa perus perjantaisaunalta, hehe.Kirjan kuvitus on tosi hauska ja kiinnostava, samalla hyvin tasapainoinen. Kuvituksen puolesta kirjasta olisi vaikka mihin mutta valitettavasti hyvä tarina ei jostakin syystä nouse ihan sille tasolle kuin voisi, se on lopulta liian itsestään selvä. Kirjassa on siis selvää erilaisuus/samanlaisuus/tavallisuus -teemaa, siinä ylistetään yksilön uniikkiutta, pientä vastarinnankiiskeyttä ja kannustetaan ottamaan elämästä kaikki irti. Kirja on tosi mukava lasten kuvakirja ja miellytti meillä sekä minua että lapsiani. Siinä on vähän samaa tyyliä ja huumoria kuin Jon Klassenin Haluan hattuni takaisin -kirjassa . Omana kirjana tätä varmasti luettaisiin useampaan otteeseen.


Mielenkiintoinen löytö ja aineksia jopa klassikoksi! Joko olet lukenut?


"Hän halusi vähän löysätä.
Hän halusi pitää hauskaa.
Hän halusi olla... villi."

- Peter Brown: Herra Tiikeri villiintyy

2 kommenttia:

  1. Meillä toi luettiin joskus keväällä, kirjoitinkin siitä silloin. Meillä taisi käydä niin, että minä ihailin kuvitusta kovasti, mutta lapset eivät lämmenneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kirja. Vain joku tunnelmasyvyys jäi puuttumaan minulle :). Lapset kyllä ihan tykkäsi.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!