torstai 6. elokuuta 2015

Kirjastolöytöjä ja eroahdistusvinkki lasten kuvakirjasta

Kesälomalla oli aikaa käydä vähän kiireettömimmillä kirjastoreissuilla ja tästä innostuneena yritän kovasti saada kirjastoreissut osaksi arkeammekin, mutta saas nähdä kun pakkastaa ja ei näe nenäänsä pidemmälle...
Kuopuksen kanssa luimme kuitenkin kaksi mielenkiintoista kirjastolöytöä, joista halusin naputella ihan blogiin saakka.
Ensimmäinen oli tosi hauska Hyi! Eihän tuo ole hirviö! -kirja, jonka on kirjoittanut Angela McAlister ja kuvittanut Alison Edgson (Karisto, 2010, suomentanut Virpi Vainikainen). Meidän muksut kaihtaa yleensä tummia ja pelottavan oloisia kuvakirjoja mutta tämä vaikutti silmääni vähän erilaiselta. Hirviöperhe saa kolme munasta kuoriutuvaa hirviötä: kaksi ensimmäistä juuri sopivasti kammottavia, mutta kolmas onkin SÖPÖ! Tämä söpö poikahirviö on niin epähirviö, että isä ehdottaa sen heittämistä roskiin! Äitihirviö antaa kuitenkin tilaisuuden. Leikeissä söpöhirviö leikkii vähän väärin mutta annas ollakaan, söpöhirviöpä keksiikin pahimman ällöjutun mitä kukaan koskaan voi kuvitella ja karkoittaa tällä lasten leikkiä pelottevan ison hirviön. Tarina on sopivalla tavalla jännä ja koko ajan humoristinen.Vain yksi koko aukeaman hirviökuva on vähän hyökkäävä mutta muuten söpöys tuo toivottavaa vastapainoa pelottaville (mutta hauskoille) hirviöille. Kuopukseni halusi lukea tämän heti uudestaan ja nauroi ääneen kirjan äärellä. Minäkin tykkäsin kovasti!

Karistolta on muuten tulossa syksyllä (2015) monta kiinnostavaa uutuutta...! Pysykää linjoilla!Toinen kirja on Vaukirja-sarjaa, josta olen löytänyt silloin tällöin ihan kivoja. Audrey Penn on kirjoittanut ja Ruth E. Harper sekä Nancy M. Leak ovat kuvittaneet Suloinen salaisuus -kirjan (suomentanut Suvi Clarke). Kirja on nimeltään ja kuvaltaan minulle jo liian imelä, mutta kun huomasin sen kertovan kouluaan aloittavasta pesukarhusta, ajattelin sen olevan sopiva vertaistukikirja eskaria ja päivähoitoa aloittaville lapsillemme. No, eskari ei tämän ääreen istunut mutta kuopus kyllä. Tarina oli minusta yhtä imelä kuin arvata saattaakin ja kirjan vinkkinä oli, että emo antoi suukon lapsen kämmenelle ja kertoi, että suukon kämmeneltä voi painaa poskelle ja tämä muistuttaa häntä kodin lämmöstä. Voi, koin jutun vähän höperönä mutta annas ollakaan, että seuraavana päivänä kuopukseni halusi tehdä noin!! Niinpä ajattelin, että tämä vinkki pitää kirjoittaa blogiin asti. Valitettavasti kirjavinkkini jäi vähän tyngäksi sillä...
Valitettavasti en voinutkaan laittaa tästä kirjasta kuvia (kerkesin ne kyllä jo ottaakin!) tai laittaa kirjasta lainausta, koska kirjassa on selvät kiellot näihin ilman kustantajan lupaa ja valitettavasti en sitä ehdi/jaksa tehdä! Mutta näköjään googlettamalla löytyy kuvia.


"Pikku Tyrmistys sen sijaan kasvoi pinkiksi ja pehmoiseksi. Se kurlutteli, heitteli kuperkeikkoja ja tuikutteli suuria, sinisia silmiään."

- McAllister, Edgson: Hyi! Eihän tuo ole hirviö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!