perjantai 15. toukokuuta 2015

Onni-pojat seikkailut

Kylläpä nämä seikkailut olivatkin seikkailulla, sillä kustantajalta lähetetty kirjani eksyi tuntemattomaan postiaallokkoon, joskin ystävällinen kustantaja lähetti uuden kirjan kera uuden katalogin: ja herttileijaa, ensi syksynä saadaan uutta Sanna Pelliccionin Onni-poikaa tietokonemaailmassa! Mutta Onni-pojan seikkailut on kolmen ensimmäisen kirjan yhteisnide (2015, uusintaa vuosilta 2007-2008). Kirja saapui tänään ja hotkaisimme sen samantien kolmivuotiaan tyttäreni kanssa!

Onni-pojan puuhakas päivä ja Onni-pojan mahtava matka ovat kirjoitettu pienemmällekin lapselle luettavaksi. Tekstiä on vähän per sivu ja se on myös isolla fontilla ja lauseet napakoita (että väsynyt vanhempikin tajuaa). Vaikka kuvat, tunnelmat ja sanat osuvatkin hyvin ihan taaperolle, jopa vuosikkaalle, ovat tarinat sangen pitkiä taaperolle luettavaksi- silti siihen rohkaisen, sillä jo pienilläkin lapsilla on suuri variaatio kirjaan keskittymisessä ja varsinkin tämä ensimmäinen kirja, Onni-pojan puuhakas päivä, on jo yhdeltä kuvaltaan ikään kuin yksi tarina, joka ei vaadi vauvalta/lapselta suuren kokonaisuuden hahmottamista. Loistavaa! Onni-pojan mahtava matka kertoo ensimatkailusta lentokoneella ja toimii varmasti tunnelmiltaan myös vanhemmalle muksulle ja sisaruslukukirjana. Oikein miellyttävä ja pientä matkakuumetta nostattava...

Kolmas kirja Onni-pojan kierrätyskirja aloittaa Onni-pojan kasvun mukana Onni-kirjoissa uuden aallon. Tekstiä on enemmän kuten myös seuraavissa kirjoissa ja siinä on enemmän informaatiota. Kirjassa siis kerrotaan perusjuttuja kierrätyksestä, tosin ihanasti kirjaan sopii myös kierrätyspahvilaatikkoleikki, jossa koko perhe intautuu tekemään laivan. Kaikissa kolmessa kirjassa Onni-poika menee lopuksi nukkumaan ja pohtii päivän, tarinan muisteloita, asettelee kokemiaan uudestaan ja oikeisiin mittasuhteisiinsa. PIdän tästä kirjan lopetustavasta: rauhoittaa ja sopii näin myös oivallisesti iltasaduksi."Koko perhe nukkuu.
Hyvää yötä Onni-poika.
Hyvää yötä isi ja äiti."

- Sanna Pelliccioni: Onni-pojat puuhakas päivä

10 kommenttia:

 1. Suloinen Onni-poika! Tuo Onni-pojan kierrätyskirja onkin jäänyt aikaisemmin huomaamatta. Meillä myös odotetaan innolla tuota syksyllä ilmestyvää kirjaa. Jännä nähdä, miten peliasioita Onnissa käsitellään, ja taipuuko ko. Onni jo ihan ekaluokkalaisillekin luettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai oisko sellaista eskaikää? Kierrätyskirjakin on mukava :).

   Poista
 2. Ilmeisesti on enemmän eskareille, mutta toivon parasta. ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli toi matkakirja juuri lainassa, ja se kyllä oli kuopuksen mieleen. Ehkä siksi, että ovat niin samannäköisiä pallopäitä Onnin kanssa. Olin kokeillut muutama kuukausi sitten Onni-pojan tehoa en-muista-millä sarjan kirjalla, ja silloin se ei uponnut, vaikka olin etukäteen ajatellut näiden olevan nimenomaan pienimmille suunnattuja. Nyt, kun jäppinen rupeaa lähestymään kahta vuotta, tämä olikin ajankohtainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaksi ekaa erottuvat selvästi joukosta. Ja pitkiähän nämä sinänsä ovat sivumäärältään pienelle vaikkei tekstiä olekaan paljon :).

   Poista
 4. Tämä on meidän kaksivuotiaan lempikirja! On tulossa blogiinkin, kunhan ehdin. Aivan ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mainioita nämä kaikki :)! Sopii yltsin monenikäiselle, ehkä
   arkisuuden vuoksi?

   Poista
 5. Pitääpä ottaa lainaan, meillä on on ollut se päiväkotiaiheinen kirja juuri lainassa ja tykättiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meidän pitää löytää se kans loppukesäksi :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!