torstai 28. toukokuuta 2015

Missä Vallu? Aikamatka

Nyt seuraa hyvä vinkki kesälomamatkakirjaksi. Nimittäin Martin Handfordin Missä Vallu? Aikamatka -kirja (Kustannus-Mäkelä, suomennos Terhi Leskinen, 2015) on kunnon old school kuvaetsintäkirja, jossa Vallu seikkailee kahdellatoista eri aukeamalla, joista kukin on yhden historiallisen aikakauden sangen taisteluhenkinen näkymä.Jokaiselta isolta aukeamalta voit löytää Vallun ja neljä muuta hänen kaveriaan sekä kirjan lopussa on vielä jokaiselle sivulle kymmenittäin lisää etsittäviä asioita. Aukeamilla on muun muassa Kivikausi, Pyramidien arvoitus, Sirkushuveja Antiikin Roomassa, Merirosvon elämää, Kultakuume ja Tulevaisuus. Jokaisen aukeaman yläkulmassa on pieni aikakauteen liittyvä vitsintyngällä kerrottu juttu, jonka todenperäisyys hämärtyy liioittelun tai muun höpöttelyn alle. Teksti on myös pienellä ja muuttuvalla "aikakauteen liittyvällä" fontilla, jota oli vähän vaikeakin lukea. Siispä keskityimme valitettavasti tällä kertaa kirjan visuaalisuuteen.
Kirja nimittäin toimii kaikkein mukavimmin joko yhdessä etsimisenä tai sitten niin, että lapsi etsii itsekseen. Aluksi kirja vaikutti aika vaikealta, ehkä kouluikäiselle sopivammalta, mutta pikku hiljaa myös esikoiseni alkoi löytää etsittäviä hahmoja runsaasta kuvituksesta. Uskoisinkin, että tämä kirja on mukava kesäloman ajanvietekirja, joka kulkee mukana matkalla ja vaikka autopuuhailukirjanakin, mikäli ei kärsi matkapahoinvoinnista...Mielestäni nämä etsintäkirjat ovat tosi hauskoja ja kaiken lisäksi lapsen hahmottamista ja myös tarkkaavuutta kehittäviä. Kuitenkin pienemmille pikkaraisille suosittelisin etsimään jotain helpompia löytökirjoja, kuten aiemmin esittelemäni Postikoira Pontus ja esimerkiksi Nemo -kustantamon Missä on...? -kirjasarjan kirjat, joista tämän ostin itsekin pienemmälle juuri huokeaan hintaan. Mutta Vallu -kirja on varmasti tosi kiva lahja kesälomalle kirmaavalle koululaiselle. Ja taitaapa ollakin ihan suosittu, sillä olin näkevinäni tästä toisen painoksen jo syksyn uutuuksissa!


"Merirosvon elämä oli todella hauskaa, etenkin jos oli erittäin karvainen ja aivotoiminta oli melko vähäistä."

- Martin Handford: Missä Vallu? Aikamatka

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, Vallu kirjat minä muistan! Pienenä nämä olivat ihan huippuja, ja muistoista löytyy heti mökkihetkiä Vallun kanssa. :) Viisi vuotiaan kanssa tämä voisi olla hauskaa, taidanpa ostaa Vallun synttärilahjaksi pikku herralle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hauska kirja! Se voi olla vielä jollekin viisivuotiaalle vaativa, mutta yhdessä voi kokeilla ainakin :)!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!