perjantai 1. toukokuuta 2015

Kikattava Kakkiainen

Meillä on ollut aiemmin yksi ääninappikirja Unelmatarha -teemalla. Anttu Harlinin ja Joonas Uttin Kikattava Kakkiainen lienee monille tuttu Pikku Kakkosesta. En ole itse nähnyt tv-sarjaa kuin vilaukselta mutta huomasin, että tekijät olivat laajentaneet myös lastenkirjapuolelle, joten pitihän siihen nyt tutustua (Otava, 2015, saatu kustantajalta).Kikattava Kakkiainen on mielestäni kansainvälisellä animaatiomaisella formaatilla kuvitettu. Kuvitus mieleeni Ren and Stimpy tai Paavo Pesusienen kuvitukset, eli hieman jenkkimallia. Kuvitus on värikästä ja eläinhahmot ilmeikkäitä. Sivut ovat kuitenkin rauhallisia ja pahvikirjana se sopii myös pienempien tassujen kanssa katseluun.Kikattava Kakkiainen -kirjassa tarina on aika yksinkertainen. Kakkiainen etsii kavereitaan Havuhelman metsästä. Puolessa välin lyhyttä ja lyhyttekstistä kirjaa mietin, että tämä olisi toiminut paremmin lorutellussa muodossa. Kieli ei oikein kohdannut itselläni kirjan tarkoitusperää eli kikattelua ja höpöttelyä. Kirjassa etsitään Kakkiaisen kavereita ja joka sivulla joku kaveri piileksii ja nappia painamalla voimme kuulla hänen hekotuksensa. Valitettavasti ensimmäisen sivun nappi ei vaan meillä toiminut... Muut kyllä.


Luin tätä kirjaa kuopukseni kanssa. Kirja oli hänestä hekoti hauskuudessaan ihan hauska. Itse en ehkä tekonauruille niin äkisti lämminnyt. Mutta oli hauska nähdä, että kotimaisessakin kirjoissa on erilaisia kuvakirjoja, kuten tässä nämä ääninapit. Onko Kakkiainen teille tuttu ja kikatuttaako se?

Hauskoja vappulukemisia kaikille!


"He-he-hehehee!
Setä Simarusina löydetty!
Hekotus paljastaa Simarusinan hullunkurisen herkkupiilon."

- Anttu Harlin ja Joonas Utti: Kikattava Kakkiainen

2 kommenttia:

  1. Minä en ole kirjaa vielä kohdannut, mutta Pikku Kakkosessa kyllä. Meidän isommatkin jaksavat katsoa sitä. Ehkä kun tuossa nimessä on vessa-sana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vessahuumorin puolesta Lastenkirjahylly -blogissa oli hyvä puolustuspuhe :D! Se on vaan ikuinen kikatusaihe varsinkin tietynikäisillä :D.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!