sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Karoliina ja hullu huvipuisto, Karoliina ja lentävä reppu (täsmäkirjoja tuleville ekaluokkalaisille!)

Kirjoittelin Karoliina -kirjoista huhtikuussa, kun luimme kaksi ensimmäistä kirjaa Tuula Kallioniemen kirjoittamasta kirjasarjasta. Nyt olemme edenneet taas kaksi kirjaa eteenpäin ja Karoliinan iloinen ja innokas meno vain jatkuu. Karoliina ja hullu huvipuisto (2009, Otava, kirjastolaina) onkin hauska kirjavinkki juuri kesälomalaisille. Kirja kertoo Karoliinan kesästä ennen ekaluokalle menoa ja Karoliina aktiivisena tyttönä käy uimakoulussa, futistreeneissä ja huvipuistossakin. Kirjassa Karoliina miettii kouluunmenoa ja kuulee kaikenlaisia juttuja rehtoristakin. Ihan loistava täsmäkirja ekaluokkalaisten perheille just nyt! Mutta toimii myös muillekin perheille, kuten meille ja varmasti myös toiselle ja kolmannelle luokille siirtyville. Ja muistakaahan koululaisten vanhemmat kannustaa lapsianne mielekkääseen itsenäiseen ja yhteiseen lukemiseen myös kesäloman aikana niin taito ei pääse ruostumaan!Karoliina ja lentävä reppu -kirjassa (Otava, 2010, kirjastolaina) Karoliina on siirtynyt ekaluokkalaiseksi- eli jälleen loistokirja teille, joilla lähtee ensi syksynä eppulaisia kouluun! Karoliinasta on aluksi aika vaikeaa istua vain paikallaan ja uudet kaverit ja varsinkin kaverisuhteetkin vähän hämmentävät Karoliinaa. Karoliina tutustuu toiseen tyttöön, joka on vähän erilainen: uskaltaa tehdä kummiakin ja haluaa omia Karoliinan sydänystäväkseen, vaikka lahjoja tuomalla jos ei muuten. Kirjassa kosketetaan myös esiintymisjännitystä, kun Karoliinaa jännittää kertoa omasta lelustaan luokan edessä. Ihan loistava kirja taas ja voitte uskoa, ettei tarvinnut kirjastossa kysyä kuin kerran esikoiselta, että lainataanko vielä seuraavakin Karoliina, kun se sattui hyllyssä napottamaan!Huomasin, että nämä kirjat ilmestyvät nyt heinäkuussa 2015 uusintana yhteisnidepainoksena (loistava ajankohta!), joten ajattelin senkin vuoksi blogata ja vinkata teille näistä mahtavista kirjoista. Kirjoissa on loistava Marika Maijalan kuvitus, joka sopii mielestäni tekstiin kuin nenä päähän ja on todella osuvaa ja ilmeikästä. Yhteisnide ilmestyy nimellä Karoliina menee kouluun (Otava). Minusta kirjasarja on ollut tosi mielenkiintoinen myös tulevalle eskarilaiselleni. Kallioniemen iloinen, hyväsydäminen mutta kuitenkin reipas huumori kolahtaa meille hyvin ja poikani on nauranut näille todella vapautunutta räkätyskikatusta!Juu ja jatketaanpa kouluun menemisen teemalla vielä pian lisää. Samoin bloggauspinossa on kirja, joka voisi olla mainio kesälomareissulle. Pinostani löytyy myös yksi taidokas lasten kuvatietokirjakin, joka toimii varmasti vielä koululaisillekin. Lukupinossamme on taasen monta hyvin mielenkiintoista pitempää lastenlukukirjaa- kotimaista kuin käännettyäkin- niistä lisää kesän aikana!


"Karoliina huokaa ja istuu paikalleen. Hän toistaa muiden mukana Juho Marjasen perässä lauseita, joita vilisee aapisen alkusivuilla. Se on kuulemma leikkilukemista. Oikeastaan aika hauskaa.
Teksti näyttää hienolta ja sitä on paljon. Ajatella, jonain päivänä Karoliina osaa lukea ihan itse. Juho Marjanen vakuuttaa, että jokainen oppilas oppii. Ennemmin tai myöhemmin.
- Mieluummin ennemmin, Karoliina jupisee mielessään. Hän aikoo nimittäin lukea kaikki maailman kirjat."

- Tuula Korolainen: Karoliina ja lentävä reppu

4 kommenttia:

 1. Nyökyttelin paljon tätä bloggausta lukiessani. Karoliina on mainio tapaus ja nuo kirjat sopivat mitä parhaiten tuleville, pienille epuille! :)

  VastaaPoista
 2. Pitelin yhtä Karoliina-kirjaa jo kerran kirjakaupassa kädessäni, kun tykkäsin kuvituksesta niin paljon. Nämä ovat kuitenkin vielä liian isoille tarkoitettuja, joten sai jäädä vielä hyllyyn. Parin vuoden päästä varmaan sitten meilläkin luetaan näitä. Näissä on kyllä hyvät tekijät yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella onnistuneet kannet näissä ja kuvitus muuten. Iättömän oloisia ainakin näin lähivuosilla mitaten, joten nautitte varmasti jonkun vuoden päästä. Sitten kun kuvakirjat on niin koluttu... :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!