sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Suuri juustoryöstö

Tim Warnes oli tuttu nimi viime syksyltä hauskasta kirjasta nimeltä Miksi? (Kustannus-Mäkelä, 2014, kirj. Corderoy). Suuri juustoryöstö on Tim Warnesin käsialaa sekä kirjoituksessa että kuvituksessa (Kustannus-Mäkelä, 2015, suomennos Raija Rintamäki, kirja saatu kustantajalta).


Kirjassa esitellään aluksi norsu ja hänen isänsä, joka on kuten kaikki isät: vahva kuin norsu, eikä pelkää mitään. Paitsi. Eräänä päivänä ovelle saapuu juustotarkastaja Emilio M. Mental, hiiri. Huomataankin, että isänorsu pelkääkin jotain, nimittäin hiiriä. Hiiren valloittaessa jääkaapin, se kutsuu apujoukot paikalle, sillä jos taloon on kerran päästy, se putsataan puti puhtaaksi. Tilanteen ratkaisee kotiin saapuva äitinorsu, joka napakasti käskee hiiret huis nevadaan ja rauha palautuu taloon.Tässää kirjasta kirjoittaessani ajattelen, että tämähän on oikea mum power -kirja. Mutta toisaalta on tässä muutakin. Kirjassa kosketetaan myös pelkoja, jännityksiä, niin että isompikin voi pelätä ihan järjettömiä asioita. Ja että kaikilla meillä on vahvuutemme ja asiat joissa olemme heikommalla.Lapseni tykkäsivät tästä kirjasta aika nopeasti. Kuvitus on hauskaa ja sarjakuvamaista puhekuplineen ja tekee näin lukemisestakin helposti eläväistä. Äsken takanani kolmevuotiaani "lueskeli" kirjaa ääneen ja hihitteli sille itsestään. Että itse asiassa aika kiva, hyväntuulinen ja mukava kirja! Arkistressin kankeuttaja, näitä tarvitaan!


"Sori vaan. Pomo sanoi että kaikki lähtee!"

- Tim Warnes: Suuri juustoryöstö

2 kommenttia:

 1. Heh, lisää norsuja :D Ratkiriemukas tuo "juustotarkastaja". Pelkäävätköhän norsut oikeasti hiiriä, vai lieneekö vain laajalle levinnyt myytti? Joka tapauksessa, kuten sinäkin toteat, peloista on hyvä puhua lasten kanssa. Ihanaa että olet jaksanut laittaa meille niin paljon noita kuvia näytille ! Kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita ihanista ja voimaannuttavista kommenteistasi <3!
   Ajattelin ihan samaa, että mistähän tämä myytti on lähtöisin?! Ja sillekin kikattelin itsekseni, että kolmas isompipeppuinen eläin peräkkäin esittelyssä :D! Hauska sattuma!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!