maanantai 27. huhtikuuta 2015

Hirviö tuli taloon!

Kustannus-Mäkelän kevään 2015 uutuuksien esittely jatkuu vielä parilla kirjalla! Hirviö tuli taloon on Timothy Knapmanin kirjoittama ja Loretta Schauerin kuvittama lastenkirja. Kirjan tarina on hieman tutunoloinen. On sadepäivä ja Jalmarilla on vähän tylsää, niinpä hän rakentaa majan. Vanhemmat enteilevät, että entä jos majaan saapuukin hirviö seuraksi.Ja kuinka ollakaan majaan saapuu Riiviö -paitainen hirviö, joka kuitenkin näyttää aika vaarattomalta. Hirviöstä onkin hauskaa seuraa sadepäivän leikkiin. Tarina kutoutuu lopulta niin yhteen, että hirviön mennessä kotiin hän pohtii vanhempiensa kanssa, että entäpä jos heidän majaansa ilmestyisi ihmispentu... No sepä toki olisi mukavaa!


Hassu ja ihan hyväntuulinen tarina sadepäivän puuhailusta ja vähän jännittävän kohtaamisesta täysin pehmeällä ja lempeällä tavalla. Tämä hirviöt pelkäävät ihmisiä/ ihmiset hirviöitä -teema on mielestäni useammassakin lastenkirjassa. Kirjassa oli hauska "slogan": pari kertaa toistuva PAHA MOKA! -sanonta, jota lasten oli tietysti kiva huutaa mukana (suomennos Raija Rintamäki).Parasta kirjassa minulle oli kuitenkin iloisen värikäs ja mukava kuvitus, jossa oli luultavasti jotain väriliitu/vesiväriyhdistelmää ja pikkuisen myös kollaasia kankaiden tekstuurien muodossa. Oikein mukavan näköistä. Mutta harmi, että niin moni tarina jää hieman kuvituksen jalkoihin. Siinäpä se aarteen etsintä onkin, että löytää tasavertainen kuvituksensa ja tarinansa puolesta. Mietin tässä yksi päivä kumpaa arvostan enemmän kuvakirjassa: tarinaa vai kuvitusta. Ehkä totuus on, että valitsen ensisijaisesti silmilleni sopivia kuvakirjoja. Jos kuvitus ei nappaa niin kirja jää hyvin varmasti hyllyyn. Mutta taas kuvituksen ollessa kiehtova, sen lukee vaikkei teksti olisi hääppöinen. Mutta kyllä se aina vähän harmittaa jos teksti ei yllä kuvitukseen. Ja miten paljon sitä innostuu ja ilahtuu, kun löytääkin lasten kuvakirjan jossa kumpikin on priimaluokkaa. Aarteita on harvassa.Mutta summa summarum, tämä on kuvitukseltaan vahva, ihan hauska kirja, sopii myös iltasaduksi ja on aika nopsakka lukeakin!


"Sade oli lakannut, joten he veivät RIIVIÖN ÄLLÖTTÄVÄT EVÄÄ kävelylle puistoon."

- Timothy Knapman ja Loretta Schauer: Hirviö tuli taloon!

4 kommenttia:

 1. Pitääpä katsoa, jos tämä tulisi jossain vastaan. Hirviöt kiinnostavat meillä kolmivuotiasta kovasti, kun oma mielikuvitus kehittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että jänniä juttuja voi käsitellä tälleen hassustikin :)!

   Poista
 2. Meillä suosituin kummajaiskirja on ollut Ei! sanoi pieni hirviö, jota voin suositella kaikille hirviöfaneille.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!