torstai 12. helmikuuta 2015

Tuulentaittaja

Lauri Hirvonen, oululainen lastenkirjailija, on meille tuttu Hupsutupsu -kirjoistaan. Nyt kirjailija-kuvittajalta on ilmestynyt neljäs kuvakirja Tuulentaittaja (saatu kustantajalta, 2015, Kustannus-Mäkelä). Tuulentaittaja sattuu aiheeltaan ihanasti kevättalveen ja käy nyt hyvin lukuajankohtaan.Eeli havaitsee taivaalla muuttolintuja. Linnut tietävät kylän kevätjuhlia: herkkuja ja musiikkia. Mutta Eeli oli odottanut koko talven, että pääsee näyttämään leijansa lennätystä kevätjuhlissa. Leijan nimi on Tuulentaittaja ja se on odotellut Eeviä koko talven hänen katossaan. Mutta kun juhlat ovat vauhdissaan, yhtäkkiä Eeliä alkaa pelottaa. Entäpä jos leija meneekin tuulen mukana tiikerien maahan saakka?Hirvosen kirjan tarina on hyvin rauhallinen. Kirjassa käsitellään jännitystä ja pelkoa ja niiden voittamista. Kirjassa pohditaan tunteiden käsittelyä ja sanomista ääneen. Rohkein on se joka uskaltaa sanoa vaikeimmistakin tunteistaan. Kuvitus on mukavan värikästä ja Hirvosen kädenjäljen tunnistaa samaksi kuin Hupsutupsu -kirjoissa. Kirjassa on ripaus lämmintä hienovaraista huumoria.


Oletteko te lukeneet Lauri Hirvosen lastenkirjoja aiemmin? Entä lennättäneet leijoja? Minusta kirjassa oli mielenkiintoinen leija -teema, joka ei itselle ole niin tuttu. Ehkäpä tätäkin tulisi joskus kokeilla."Lintu istui oksalla, kallisteli päätään ja vihelteli heleästi. Äiti hiipi Eelin viereen, otti hänet kainaloon ja supitti, että ehtiipä noita leijoja lennätellä. He istuivat siinä ihan hiljaa, ja Eelistä alkoi tuntua mukavammalta."

- Lauri Hirvonen: Tuulentaittaja

2 kommenttia:

 1. Lauri Hirvonen ei ole tuttu, mutta onpa jotenkin ihanan vanhanaikainen kuvitus! Tulee mieleen äitini koulukirjat 60-luvun alkupuolelta.

  Oikeaa leijaa en ole lennättänyt, mutta pahvinpalaa narun päässä kyllä. Peukaloisen retket (TV-sarja) oli kova sana lapsuudessa ja niinpä koko talon lapset juoksivat ympäriinsä pahvinpalat mukanaan, jotka oli nimetty sarjan hanhien mukaan. Oma pahvini oli tietysti se kaunis hanhi, jonka nimeä en enää muista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska huomio kuvituksesta!
   Ja ihana pahvinpalaleikki :)), mahtava! Meillä on lapset kuunnelleet tuota Peukaloista syksyllä äänikirjana. Arvaas vaan oliko nostalgista kuunnella, kun lukijana on tuttu ääni televisiosarjasta...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!