tiistai 6. tammikuuta 2015

Kun eräs kaksivuotias valitsee iltasatuja

Meillä kävi viimeksi hyvä tuuri kirjastossa, aivan kuten jo kerroinkin, ja huomasinkin, että tässä kevään kirjoja odotellessani, en osaa muuta kuin kirjoitella teille mitä kaikkea tällä hetkellä hyllystämme löytyy. Nämä kaksi kirjaa löytyivät siis kirjastosta ja kaksivuotiaani tykkää valita näitä iltasaduiksi, varsinkin tätä ensimmäistä, jonka osaamme jo lähes ulkoa. Ja aiemmin esiteltyä Tukaaniveljeksiäkään ei kuulemma saa sitten koskaan palauttaa.

Ruth Gallowayn Hymyhai ja hirveä hikka (Kustannus-Mäkelä, 2013, suom. Terhi Leskinen) -kirjan nimi kertoo olennaisimman. Jostakin syystä mereen liittyvät kirjat ovat lastemme suosiossa (kuten aiemmin olen esitellyt mm. Arkajalka Artturin) ja tässä kirjassa päähenkilönä on hai, jolle tulee hikka. Kaverukset yrittävät auttaa haita hikassaan perinteisin keinoin mutta tuloksetta, ainahan se HIK sieltä tulee- ja tämähän vasta onkin kaksivuotiaastani hauskaa. Isompi lapsistani taas leikkii lukevansa HIK kohdat puolestani, joten lukeminen on melkoista yhteistyötä! Kirja on mielestäni tosi yllätyksetön ja parin lukukerran jälkeen niin nähty, kuvituskin aika tavanomainen- mutta sekös lapsia ilahduttaa! Kaksivuotiaani ehdoton lempparikirja tällä hetkellä, joka pitää saada vielä sänkyyn omaan lukuunkin illan päätteeksi.

Chae Strathien ja Sebastian Braunin Hiiren matka unten maille (Kustannus-Mäkelä, 2014, suomennos Raija Rintamäki) -kirjassa taas hiirilapsonen ei saa unta. Hän kokeilee kaikki mahdolliset kikat (hetkonen kuulostaako tämä juoni samalta kuin tuo hikkakikkakirja?!). Millään ei toki nukuta mutta onneksi lopulta uni saapuu mummin sylissä unilorua kuuntelemalla, silmät kiinni, tähtitaivaan alla. Tässä kirjassa on kaunis ja hempeä kuvitus. Myös lopun rentouttava olotila loruineen on hyvä ja rauhoittaa lukijankin kertomaan satua haukotellen ja rauhoittuen. Toimii siis erinomaisesti kaikessa keskinkertaisuudessaan rauhoittavana iltasatuna.

Minkähän kuvakirjan sinun lapsesi on viime aikoina valinnut?


"Tähtitaivaan alla
pupun pursi kiitää.
Siinä turvaisasti
unten maille liitää
kullanmuru uninen.
Nuku hyvin, pikkuinen."

- Chae Strathie ja Sebastian Braun (suom. Raija Rintamäki): Hiire matka unten maille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!