perjantai 16. tammikuuta 2015

Huiske-lauluja!

Olen tänä syksynä saanut sivellä ihanaa uutta esiopetuskirjaa nimeltä Huiske. Ihanan siitä minulle teki lempparikuvittajani Katri Kirkkopellon kuvitus, joskin kirjan sosiaalisten ja tunnetaitojen opetusideakin on toki iloinen asia pienten opetusmateriaalissa. Pyysinkin Lasten Keskukselta Huiske-lauluja cd:n, kun se oli kevään 2015 uutuuslistalla. Kuten sanottu, meillä ei ainakaan ole liikaa hyviä lastenlaulucd:tä, koska niitä kuunnellaan päivittäin. Lapseni rauhoittuvat usein musiikin tahdissa ja viihtyvät jopa leikeissään paremmin jos taustalla on mukavaa ja laadukasta musiikkia. Sitä siis aina lisää etsin...

Kuvitus on Katri Kirkkopellon
Huiske-lauluja cd:llä solistina on Vuokko Hovatta, jonka guuglaten huomasin olevan näyttelijä, laulaja ja Ultra Bran rivistöä. Sävellyksiä ja sanoituksia on tehnyt rivi ammattilaisia. Levyn laulut ovat mielestäni ihan mukavia. Cd:llä on myös instrumentaalibiisejä. Kuunnellessani levyä noin kolmatta kertaa sanoin perheelleni, että musiikista tulee minulle osittain mieleen teatterimusiikki, vähän kuin musikaali. Se voi toimia kirjan kanssa paremmin kuin minulle ilman kirjaa. Tunnustan, etten ole oikein teatterimusiikin suurin ystävä. Cd:n lemppareitani ovat ehkä aloitusbiisi Kasvulaulu, jossa on kiva sanoitus sekä Avaruuden onkaloissa. Lisäksi instrumentaalit ovat mukavia. Meillä on sellainen kuin Rytmikylvyn Pikku-kuplat (varhaiskasvatusmateriaalia mutta cd on oivallinen myös kotikäyttöön!) ja siinä on myös osittain instrumentaalibiisejä, joka toimii mielestäni tosi kivasti.
Luulen, että tämä cd on monesta lapsesta ja perheestä tosi kiva ja laadukas. Lauluissa on aika paljon rallatusta ja toistavaa ideaa, joka tietysti helpottaa myös lapsen laulamista mukana. Joten kannattaa kokeilla!

Minkä lastenlevylöydön sinä olet viimeksi tehnyt? Mikä on teidän perheen lempparilevy?
Entä käyvätkö sinusta lastenlevyjen esittelyt Siniselle keskitielle lastenkirjojen joukkoon?

Postaukseen pääsi myös ihana joululahjamme, eikun kuopuksen, nukketalo. Sitähän äitinäkin on ihan innostunut leikkimään (ja varsinkin järjestelemään) tuota pikkutaloa lasten kanssa!


"Uu-uu, pimeää,
pimeässä tuulee.
Avaruuden onkaloissa
kummallista kuulee."

- säv. Anna-Mari Kähärä, san Kaisa Raittila

4 kommenttia:

 1. Sivuhuomiona: Vuokko Hovatta on Wilman roolissa Niko Lentäjän pojassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah! Tämäkin elokuva on meillä vielä näkemättä :).

   Poista
 2. Meilläkin pojat tykkää kovasti musiikista. Pitäisikin ostaa taas joku uusi lastenlevy. Kiva nukketalo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikki on tärkeää :)! Minäkin tykkään tuosta nukkekodista, mietin pitkään millainen meille tulisi (siis yli vuoden) ja päädyin tuohon. Toivottavasti vaan kestää...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!