tiistai 2. joulukuuta 2014

Miljoona biljoona joulupukkia

Löysin kirjastosta uuden joulukirjan Miljoona biljoona joulupukkia. Kirjan on kirjoittanut Hiroko Motai ja kuvittanut Marika Maijala (Schildts & Söderströms, 2014, suomentanut Mirjam Ilvas). Satu kertoo siitä miten aikoinaan on maailmassamme ollut paljon vähemmän ihmisiä ja yksi joulupukki on riittänyt täyttämään lahjatoiveemme.Ajan myötä ihmisiä on tullut enemmän (niin hyvin kuin sen tiedämmekin) ja niinpä joulupukki äkkäsi pyytää Jumalalta tekemään hänestä kaksi pukkia. Mutta samalla kun pukista tulee tuplat, myös fyysinen koko pienenee. Ja arvatkaapa huviksenne miten pieniä joulupukit ovat kun heitä on miljoona? Entä kuinka pikkiriikkinen joulupukki kantaa suurlahjoja lapsille ja ohjastaa poroja? Ratkaisu on hyvin looginen ja selittää meille kaikille sen, miksi ihmeessä vanhempien kaapeista löytyy joulukuussa salaperäisiä paketteja ja miksi ihmeessä annamme itse paketteja toisille- vaikka joulupukinhan se pitäisi...Hiroko Motain satu on mielestäni nerokas. Se on sopivan lyhyt, ytimekäs, hauskan toteava ja todellinen hyvän mielen joulukirja. Eikä Marika Maijalan kuvitus jää toiseksi. Tässä kirjassa kuvitus ja teksti ovat hyvässä sopusoinnussa. Pidän Maijalan naivistisesta, värikkäästä ja irroittelevasta kuvitustyylistä ja siitä tuli äkkiseltään mieleen Kirsi Kunnaksen kirjoittama ja Karoly Reichin kuvittama Hassut aakkoset -kirjan kuvitus. Kuvituksessa on tekstin kanssa yhtä lailla pieniä hauskoja kohtia, jotka tuovat hykerryttävää tunnelmaa niin aikuiselle kuin lapsellekin. Tulen hankkimaan tämän kirjan omaksemme lähes biljoonan joulupukin varmasti.

Tuo kiipeävä pukki!


Lastenkirjojen joulukalentereita olen löytänyt tänä vuonna blogeista ilokseni kaksi: Lastenkirjahylly ja Hyllytontun höpinöitä. Ja onpa lapsiin liittyviä kalentereita ainakin Leluteekillä. Sinisen keskitien 24 jouluun ja talveen liittyvää lastenkirjaa vinkkaava joulukalenterini löytyy tänä vuonna Instagramin puolella, jonka kuvat löytyvät myös tuosta blogin oikeasta palkista pikkukuvina. Kirjat ovat pitkälti meidän perheen omia ja pari kirjastolaistakin on mukana. Miljoona biljoona joulupukkia oli joulukalenterini ensimmäinen kirja. (ja instasta minut löytää nimellä skbleue)

Mukavaa joulukuun alkua kaikille ja rentouttavia lukuhetkiä jouluvalojen tunnelmassa!


"*Näinhin aikoihin yksi joulupukeista keksi kiivetä ihmisten koteihin savupiipun kautta.
Hän oli nyt sopivan pieni."

- Hiroko Motai ja Marika Maijala: Miljoona biljoona joulupukkia

2 kommenttia:

  1. Kurkkimassa täällä taas joululukemista lapsille. Onpa tullut paljon kivoja postauksia sitten viime käyntini! Kiitos niistä! Harmi, etten bongannut arvontaa, mutta ehkäpä ensi kerralla sitten. :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!