perjantai 5. joulukuuta 2014

Hiirien hilpeä joulu

Maudie Powell-Tuckin kirjoittama ja Gill Guilen kuvittama Hiirien hilpeä joulu on lyhyt, ytimekäs ja kiva pahvikirja. Kirjassa hiiripariskunta miettii, että mikä lie, kun ei yhtään tunnu joululta. Rouva saa hyvän ajatuksen kutsua lähitienoon eläimiä kylään.


Kaikilla eläimillä on tietystikin oma tapansa juhlia joulua. Ketun mielestä jouluun kuuluu dinosauruskakku, Majavien mukaan joulu ei ole joulu ilman majavalauluja, Kanien perhe leikkii pukuleikkejä ja Karhun mielestä oikea joulupuu on- kaktus.


Tämä kauniin kuvin kuvitettu pikkukirja on oikeastaan tosi hauska ja hyvä. Juuri näinhän se menee. Meillä kaikilla on joku kummallinen mystinen tieto siitä millainen joulun tulisi olla. Ehkä se tunne kumpuaa lapsuudesta, mistä tahansa, mutta kaikilla se on oma. Ja kuinka moni meistä sanoo jouluaattona: "Ei tunnu yhtään joululta"! Mitä sekin nyt sitten on? 24 päivää odotetaan ja ei muka tunnu joululta. Hmh.Kirja vapauttaa meidät kaikki turhilta jouluodotuksilta ja kannustaa keskittymään siihen, että tekee olonsa omalla tavallaan mukavaksi, nauttii seurasta tai seurattomuudesta ja antaa itselleen hetken voida hyvin ja hengittää. Tehdäänpä niin- hilpeä joulu! (nimim. hän joka kutsui taas sukulaiset jouluksi kattonsa alle) (nimim. kaksi viikkoa joululomaa!)


Tämä taisikin olla minun tämän vuoden 2014 viimeinen kustantamolta pyydetty esittelykirja! Jippijaijei! Ja eikun uutta lastenkirjakautta kohti!


" 'Mutta kultaseni',
rouva Hiiri sanoi.
'kaikilla on hauskaa.'"

- Maudie Powell-Tuck ja Gill Guile (Kustannus-Mäkelä, 2014, suomennos Raija Rintamäki)

6 kommenttia:

 1. Ihana. Ja ihanaa jouluvieraiden odotusta!

  Meillä on monena vuonna ollut jopa tuiki tuntemattomia vieraita, ja niin ihania kuin ovatkin, niin kyllähän se aavistuksen ahdistaa joskus. (Erityisesti, kun multa puuttuu tavattoman tärkeä ja hyödylinen siivousintogeeni...)

  Joo, voisinhan toki monina muina päivinä viilettää rikkinäisissä lempparilökäreissäni pitkin kirjakasojen täyttämää huushollia, kunhan ensin puolilta päivin heräisin, mutta olisi joskus kiva tehdä niin jouluna. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :))! Tosin tänään kyselin vielä yhtä kauden kirjaa esittelyyn, että en osannut lopettaa :D. Jotenkin tuntuu että lasten jouluilon jakaminen on tärkeää ja sen tekee vaikka itse joutuisi vähän enemmän hikoilemaankin. Ja onhan lapset into piukeena kun saavat ihailijoita ja leikittäjiä :).

  VastaaPoista
 3. Oi, varmasti ovat. <3

  Se (aito) ihailu on kyllä tosi tärkeää pikkuisille! Vähän isommillekin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. Sen suo lapsille milloin vain voi :)!

   Poista
 4. vaikuttaa suloiselta ja ihanalta kirjalta. :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!