lauantai 18. lokakuuta 2014

Satupäivän haaste 2014! Mukana satukirjan arvonta!

Hyvää Satupäivää meille kaikille!

Lauantait on meillä päin pyhitetty usein ulkoilulle, rentoutumiselle, yhdessäololle ja hyvälle ruualle mutta tänä lauantaina vietämme myös Satupäivää. Tänään suunnitelmissa olisi lukea pari satua lasteni kanssa, takkatulen ääressä köllien.

Kuvan on tehnyt Eucco ja
sitä haasteeseen osallistujat saavat käyttää sitä blogikirjoituksissaan.
Sininen keskitie haastaa myös teidät kaikki satujen äärelle. Haastan kaikki blogit ja lukijani lukemaan satuja tai osallistumaan johonkin Satupäivän tapahtumaan ja kertomaan siitä meille.

Kaikkien osallistujien kesken arvomme kustantaja Kariston kanssa ihan uuden satukirjan, Scott Gustafsonin kuvittaman Kauneimmat iltasadut (2014)!

Tämä kirja voi olla sinun!
Arvontaan voit osallistua näin:

1. Bloggaajille: Kirjoita tänään blogiisi joku tämän päivän satukokemus ja jätä kommentteihin linkki/vinkki tekstistäsi. Kuva ja/tai lyhyempikin teksti käy! Juttusi voi olla myös satukirjavinkki tai vaikka itse tehty satu.

2. Ei-bloggaajille: Kirjoita kommenttilaatikkoon miten te vietitte Satupäivää satujen seurassa: lukemalla tai vaikka kokemalla joku Satupäivän tapahtumista.

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi kommenttisi mukaan mikäli osallistut arvontaan. Arvonta- ja haasteeseen osallistumisaika on Satupäivänä 18.10.2014. klo 8.00-24.00. Arvonta tapahtuu sunnuntaina/maanantaina heti satupäivän jälkeen, jolloin kerron voittajan ja teen koosteen Satupäivän bloggaajaosallistujista. Painotuore arpajaisvoitto lähtee matkaan heti Helsingin kirjamessujen jälkeen kustantajalta.

Oikein mukavaa Satupäivää kaikille, laittakaa halutessanne haastetta kiertämään ja onnea kaikille arvontaan!

Lumoavia satuhetkiä toivotellen,
bleue


"Olipa kerran kananpoika, jonka nimi oli Tipu Tip. Eräänä päivänä se kulki metsässä ja silloin tammenterho pudota kopsahti sen päähän."

- Kirsi Kunnaksen suomentama: Tipu Tip, kirjasta Hanhiemon satuaarre

20 kommenttia:

 1. Oi voi miten hauska juttu! Me ollaan lennossa koko viikonloppu ja en ehdi postata tästä, mutta arvonnassa mukana mielellään!
  Ehdimme pienimmän kanssa lukea useampi aamusatu sängyssä, joista nyt suosikkina "Pikkuisen päivä". Aamupalalla ihan vahingossa kirjasin ylös pienen tarinoita hänen katsellessaan ikkunasta. Sadutusta siis! Hyvää satupäivää!

  VastaaPoista
 2. Täällä luetaan tänään satuja extrapaljon =). Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Elsa-Aalia ja Pepita, kiitos osallistumisesta! Täällä päin olemme lukeneet jo neljä satua Tuhkimosta Rumaan ankanpoikaseen.
  Instagrammaajat, kuvaikaapa satukirjoja esille :) ja häsää #satupäivä tai #satupäivä2014 :)!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Tutustuin oman kaupungin satupäivän ohjelmaan, mutta valitettavasti en tänä vuonna pääse viettämään, mutta ehkä joku toinen vuosi :)

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Koska työssäni tulee oltua satujen ja kuvakirjojen kanssa tekemisissä päivittäin, niin tänään vapaalla en satuja lue (omat lapset ovat jo yli sen iän) mutta saatanpa tehdä kierroksen aihetta käsittelevissä blogeissa ja poimia kirjavinkkejä talteen tulevaa (työ)käyttöä varten. Odotan myös bloggaajakoostettasi.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
 6. Mukana arvonnassa!
  Satupäivää vietetään omatoimisesti lukemalla lasten suosikkisatuja!
  pussikarhu(at)luukku.com

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa! Satupäivän kunniaksi kaivoin oman lapsuuden satukokoelmat (mm. Grimmin sadut) esille. Tarkoitus on myös lukea Beatrix Potteria iltasaduksi.

  Heh, plussasin tasan viisi vuotta sitten Sadun päivänä esikoisesta. Jo silloin muistan olleeni innoissani tulevista iltasatuhetkistä. Oikeassa olin. Mielestäni äitiyden ehdottomia huippuhetkiä - iltasadut. :)

  J.
  Lapset 4v ja 1,5v.

  VastaaPoista
 8. Lukemalla! Mukana arvonnassa!
  T. Mallukka
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Hienoa, että arvonta tavoitti teidät :)! Vielä on aikaa osallistua :).

  VastaaPoista
 10. Satupäivää on vietetty satuja lukemalla ja myös muistelemalla, minkälaisia kirjoja minulle itselleni lapsena luettiin ja mitä niistä on jäänyt eniten mieleen. Mukana arvonnassa. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muistelu :)! Olen itsekin vähän miettinyt samoja, kun olen nähnyt vanhoja satukirjojani.

   Poista
 11. Kiva arvonta ja myös kiva satupäivä Maukan ja Väykän kanssa takana :)! Pieni juttu meidän satupäivästämme löytyy täältä: http://lastensilmin.com/2014/10/18/satupaiva-maukan-ja-vaykan-kanssa/

  VastaaPoista
 12. Niin ja se sähköposti.... lastensilminblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 13. satupäivää vietettiin lukemalla kirjastosta lainattuja kirjoja. Pojalle oon vauvasta asti lukenut jokapäivä ja tuntuu, että aina saa vaan lukea enempi ja enempi :)
  mukana arvonnassa!
  elina_jokitalo (at)luukku.com

  VastaaPoista
 14. Kiitos haasteesta. :) Luin pojalle erään oman vanhan satukirjani. Se ei tosin tainnut olla mikään menestys... Tässä pieni juttu meidän satupäivästämme. http://luetaankotama.blogspot.fi/2014/10/hammentava-ruma-ankanpoikanen.html .

  VastaaPoista
 15. Vietin päivää kaivamalla vanhat satukirjani esiin ja luin niitä mukavasti viltin lämmössä. :)

  T. Satuprinsessa

  luumunkukka(at)luukku.com

  VastaaPoista
 16. Jes! Kiitos haasteeseen osallistumisista!!!

  VastaaPoista
 17. Tietysti mukana! Tänään luettiin loppuun vuoden kirkkain tähti Puluboi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä kirja vielä haasteeseen :)!!
   Kiitos osallistumisesta :)!

   Arvon varmaan vielä tänään satukirjan voittajan.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!