sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Satupäivän arvonnan voittaja ja Satupäivän 2014 haasteen koonti

Kiitos kaikille satupäivään osallistujille! Sivuillani kävi eilen Satupäivänä 1 099 piipahtajaa, joten ainakin jokunen lienee ollut kiinnostunut myös saduista. Ja se on kiva juttu se! Insinöörilukijoilleni pieni tilastoinfo tähän väliin: päiväkäyjiä on blogissa ollut n. 800/ päivä ja viime kuussa sivustolla on käynyt yli 17 000 katselijaa. Sadut ja lastenkirjallisuus kiinnostaa siis meitä monia ja se tieto lämmittää aina. Eikö vain?


Satupäivän upean logon oli muuten tehnyt rakas ystäväni Eucco, kiitos!


Satupäivän haasteeseen osallistui neljä reipasta blogia, joiden kaikkien jutut kannattaa käydä lukemassa. Tässä koonti, olkaa hyvät:

Pepita Ruutu Väripala -blogissa kirjoitti Sadustuspöntöstä. Tähän idearikkaaseen blogiin kannattaa muutenkin tutustua!

Lastensilmin -blogissa käytiin tutustumassa telkkaristakin tuttuihin Maukkaan ja Väykkään!

Kia kertoi satupäivästään uudessa lasten- ja nuortenkirjoihin ja lukemiseen liittyvässä blogissaan Luetaanko tämä? Ruma pieni ankanpoikanen oli myös yksi meidän lukemistamme saduista.

Tuumien ja tuokioiden Jenni esitteli mahtavaa Puluboi -kirjaa! Tämä kirja ansaitsee huomiota!

Meidän lukemat sadut löytyvät instagramista, josta Sininen keskitie löytyy tunnuksella skbleue (statistics: 86 katselijaa. Nyt alkaa jo nämä tilastot naurattaa, kun en ole ollenkaan numeroihminen :D!).

Ja sitten, töttölöö, arvonnan voitti tällä kertaa:


Arpa numero 4, eli Jolana! Paljon onnea Jolana, laitan sinulle pian spostia ja saat ihanan uuden (ja ihanalta tuoksuvan!) satukirjan Kauneimmat iltasadut Karistolta parin viikon päästä!

Kiitos vielä kaikille osallistujille ja kommentoijille! Seuraavaksi taidan kirjoitella teille omat vinkkini Helsingin kirjamessuille. Olen saanut uuden kiiltävän blogikirjoituskoneen (mieheltäni) ja opettelen nyt tätä kovasti käyttämään. Mutta helpompaa tämä kirjoitus on, kun kaikki kirjaimet löytyvät ilman suurempaa voimankäyttöä. Joten stay tuned, useita kirjaesittelyjä on vielä tältäkin syksyltä tulossa ja mukana myös aika varmoja hittejä.

Ja kyllä, olen huomannut, että lukijoitani on nyt yli sata ja olen luvannut, että tällöin järjestetään arpajaiset! Kiitos teille kaikille ihanille lastenkirjojen arvostamisesta! Tulossa on siis myös uudet arpajaiset, kunhan ehdin kysellä kustantajilta innokkuutta yhteistyöhön. Mielessäni on ollut pitkin syksyä kolme erilaista ja hienoa syksyn uutuutta (arpaperinteitäni kunnioittaen) ja kaikki kolme olisi tällä kertaa kotimaisia. Upeasti kirjoitettu satukirja, pitempi lukukilja ja perinteisempi, uusien tekijöiden kuvakirja. Muuta en uskallakaan kertoa jos suunnitelmani eivät toteudukaan!

No niin, näin tässä käy, että kirjoitukseni ei lopu, kun kirjaimet rullaavat sormissani kuin kitarankielet. Vertaus olisi osuvampi jos osaisin soittaa kitaraa. Mukavaa viikonalkua kaikille, hyvää syyslomaa sitä pitäville (köhöm) ja rentoa sunnuntai-iltaa!


"Onko meillä varaa kasvattaa sukupolvi lapsia ja nuoria, joille kirjojen lukeminen ei ole osa arkielämää?"

- Salla Simukka: Miten Suomalainen kirjallisuus pelastetaan? Helsingin kirjamessujen lehdessä

8 kommenttia:

 1. Minäkin kävin täällä eilen lueskelemassa mutta flunssan vuoksi muutoin kuin lastenkirjojen lukemisen ohelta jäi Satupäivän toiminta vähäiseksi. Helsingissä kulkeneeseen Satupäivän paraatiin olisin kovasti halunnut osallistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti flunssasi hellittää pian! Ajattelin itsekin, että tuo paraati olisi ollut kiva osallistua. Mutta meidän osallistuminen oli tänä vuonna mökkiympäristössä, takkatulen ääressä :).

   Poista
 2. Meillä meni satupäivä reissussa, mutta tulipa muutan sielläkin satuja luettua! Jere Jarruvaunua mummo luki pojalle iltalukemisiksi ja se riittikin sammuttamaan päivän riennoista väsyneen pikkumiehen :) Itse luin nukkumaan mennessä itselleni zombiesotajuttuja, kaipa sekin vähän satuilujen puolelle lipsahti XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olette olleet reissussa. Ja toivottavasti zombiet ovat pelkkää satua :P.
   Jere Jarruvaunu on kyllä meillekin kovin tuttu kirja.
   Mitä luulet tykkäisiköhän Mini tästä uudesta satukirjasta?

   Poista
 3. Multa jäi haaste väliin blogin uusiksi rustaamisen kanssa, mutta luettiin kuin luettiinkin satu: Keisarin uudet vaatteet omasta lapsuudesta tuttuna kuvakirjana. Se on kyllä hyvä satu, ja tykkään kuvakirjaksi tehdystä sadusta, siitä saa pienemmätkin kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvituksella on lastenkirjoissa ja saduissa tosi iso merkitys. Mieluiten kumpikin kolahtaa, teksti ja kuvitus. Ja onnea vielä täälläkin uudelle blogikodillesi :)!

   Poista
 4. Edellisten kommentoijien tavoin joudun pahoittelemaan, etten osallistunut Satupäivään. Vähän ehdin etukäteen miettiä, josko olisin mukaan lähtenyt, mutta sitten tuli Syysflunssa. Arvaat varmaan, että flunssainen vauva ja valvotut yöt ovat yhdistelmä, joka teki olosta vähemmän satumaisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pientä vauvaa (ja vanhempia)! Toivottavasti voitte jo paremmin! Satupäivä tulee aina vuosittain niin ehtii vielä osallistua tapahtumiin tai haasteisiin :). Vauva pistää asiat tärkeysjärjestykseen- hyvä niin!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!