maanantai 20. lokakuuta 2014

Helsingin kirjamessujen lastenkirjatärpit

Jos minulta kysyttäisiin niin torstai ja perjantai olisivat lastenkirjojen näkökulmasta parhaimmat päivät mennä messuilemaan Helsingin kirjamessuille (ja kyllä, olen pyytänyt järjestäjältä bloggaajapassin, tämä ei kuitenkaan vaadi postausta messuista, joten teen tämän ilman tätä kummempaa provikkaa). Katsokaapa esimerkiksi torstain Tarinalaakson tärppejäni, siellä menisi koko päivä lasten kanssa!


TORSTAI

10.30 Tarinalaakso: Draamatyöpajoja alakoululaisille Puluboin ja Ponin kirjan teemoista (kirja esitelty blogissani)
12.00 Tarinalaakso: Rekolan ja Lindmanin Eetu ja nokkelat neropatit (kirja esitelty)
12.00 Louhi: Kirjapöllö -palkinnon voittajan julkistaminen
12.30 Tarinalaakso: Ville Hytösen Ötökkämaan tarinat (kirja esitelty)
13.00 Tarinalaakso: Veera Salmen Puluboi ja Ponin pöpelikkökirja (tämän vuoksi voisin lähes perua työpalaverini tältä päivältä)
14.00 Tarinalaakso: Ninka Reittun Messi ja mysteeri. Käpälät kohti seikkailua (aiempi kirja esitelty)
14.30 Tarinalaakso: Tuula Kallioniemi ja Jii Roikonen Reuhurinteen alakoulun hahmot ja Jii Roikonen kuvittaa esityksen!
15.30 Tarnalaakso: Sanna Pelliccionin Onni-poika menee mummolaan (esitelty)

PERJANTAI

10.30 Aleksis Kivi: Sinikka ja Tiina Nopola - 25 vuotta Lastenkirjallisuuden juhlaa (25!)
12.00 Tarinalaakso: Tuula Korolainen ja Riitta Tulusto: Lasten oma vuosikirja (muistankohan oikein, että tämä on vielä tulossa esittelyyn?)
12.30 Kirjakahvila: Jukka Itkonen ja Outi Heiskanen Aurinkolahja -kirjansa tiimoilta. Jos minulta kysyttäisiin messujen the one and only, se olisi tämä. Korkeakulttuurihaaste kaikille perjantain kävijöille.
12.30 Takauma: Apina pulpetissa. Tämä kirja jo oli minulla varattuna kirjastosta mutten ehtinyt lunastamaan. Kouluaiheista kiinnostuneille.
12.30 Tarinalaakso: Maikki Harjanne ja Minttu -kirjat (lastenkirjailijaklassikko!)
13.00 Tarinalaakso: Sinikka ja Tiina Nopola kertoo uudesta Risto Räppääjästä (olen lukenut monta kirjaa Ristoa mutten vielä lasteni kanssa, virhe korjaantuu ajan kanssa)
13.30 Tarinalaakso: Ulla Lehtosen ja Sari Airolan Metsän outo vieras (esitelty)
14.00 Tarinalaakso: Jukka Itkosen Kaikki hyvin kasvimaalla
14.30 Katri Vala: Kaija Juurikkalan Äitikirja. (esitelty Kirjapoluillani)
14.30 Tarinalaakso: Tapani Baggen Pikku auto ja jättikaivuri

LAUANTAI

10.00 Takauma: Lastenkirjallisuus monikulttuurisessa Suomessa (Alexandra Salmela ja Kari Levola)
10.30 Tarinalaakso: Jäntin, Järnefeltin, Niskalan ja Vaskon: Leikki vieköön! (esitelty)
11.00 Backstage: Muumiperheen lauluhetki (siis miten en ole tajunnut, että superkaksikko Huovi ja Perkiö ovat tehneet uuden muumilevyn? Skippasin tämän varmaan aikoinaan, kun yhdistin tämän välittömästi Muumihumpan soimiseen jälleen kerran, voi tuo rasittava rallatus, mutta tähän tuleekin tutustua!)
13.00 Aleksis Kivi: Mauri Kunnas ja Herra Hakkaraiset hauskat harrastukset (esitelty ihan vasta)
13.00 Tarinalaakso: Havukaisen ja Toivosen Tatu ja Patu, syömään!
14.00 Wine Corner: Perhe on paras -kirjoituskilpailun voittaja julkistetaan

SUNNUNTAI

10.30 Tarinalaakso: Da Cruz ja Mikama Niinan matka hevosten maailmaan (esitelty)
11.30 Tarinalaakso: Nopola ja Lindman Siiri ja kadonnut tähti
13.00 Aleksis Kivi: Kirsi Kunnas sateessa ja tuulessa
13.00 Tarinalaakso: Kanto lukee Ältön äyriäinen ja muita eläinriimejään (esitelty)
14.30 Takauma: Kirsi Kunnas 90 vuotta
14.30 Tarinalaakso: Angry Birds sarjiksia Jukka Heiskaselta (jos esikoiseni saisi päättää minne mennä...)


Itse olen liikkeellä messuilla ilman lapsiani, joten lähden katsomaan lähinnä Tommi Liimattaa, Rosa Liksomia ja Pertti Jarlaa. Harmi vain, että missaan Outi Heiskasen ja Itkosen keskustelun, kuten myös Elaine Aronin, Aulikki Oksasen, Esko Valtaojan ja Markus Hotakaisen!

Mikä on sinun tämän vuoden kirjamessutärppisi?


"Muumihumppa soi, nyt kuulet miten muumihumppa soi."

- no niin, nyt se taas soi päässäni.

15 kommenttia:

 1. En minäkään lasten kanssa messuille mene, mutta lastenkirjallisuus houkuttelee siitä huolimatta. Sinäkin näemmä teit listan näin minun innoittamanani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Huomasin just että sinullakin oli vinkkilista :). Taisin tehdä tällaisen viimekin vuonna jos oikein muistan.

   Poista
  2. Pahoittelen virhettä, vinkit olikin viime vuonna Kirjapoluillani. Lastenkirjatärppien kirjoittamista mietin kuitenkin jo alkukuusta Herra Hakkaraisen kirjoituksessa. Olisin tietenkin Valkoinen Kirahvi maininnut sinut jos olisin sinulta inspiksen napannut :). Kirjoitin tätä kahdessa osassa ja tosiaan huomasin sinun vinkit tänään. Kiva näitä erilaisten bloggaajien vinkkejä onkin ollut lueskella :)!

   Poista
 2. Messuilla on kyllä kaikkea ihan hurjasti! Mietin juuri, että haluan bongata kaikenlaista lastenkirjallisuuden puoleltakin. Oma perheeni tullee messuille sunnuntaina, silloin ehkä vietän Tarinalaaksossa aikaa hieman tiiviimmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva käydä perheelläkin mutta myös itsekseen on pakko päästä :D. Minä käyn kuuntelemassa ainakin Kirsi ja mahdollisesti myös Mauri Kunnasta, voi voi, ihanaa kohta se on :)!

   Poista
 3. Nämä lastenpuolen ihanuudet olivat kyllä niin mainioita, että ihan useamman minuutin tosissani harkitsin, että ottaisin vauvan lisäksi mukaani ainakin toisen isommista lapsista. Sitten totesin, etten osaa valita nelivuotiaan ja kaksivuotiaan väliltä (molemmissa hyvät ja huonot puolensa messuilua ajatellen :D) ja että olen ansainnut mahdollisimman lapsivapaan lauantaipäivän. :D

  Mitään varsinaista tärppiä minulla ei ole. Viime vuonna menin minuuttiaikataulun kanssa, mutta tänä vuonna mennään vähän vauvan ehdoilla. Herman Lindqvistiä olisi tarkoitus mennä kuuntelemaan, kaikki muu on plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstai olisi ollut kiva meille :)! Mutta ain ei voi voittaa ja toisaalta veikkaan että lapseni ovat vielä aika pieniä messuajia eli myöhemmin ehtii vielä oikein hyvin :). Minä en ole vielä tehnyt minuuttiaikataulua mutta sitä pitää jo kohta suunnitella, kun messuaika on rajallinen! Ja tarjoukset on kierrettävä tarkkaan! Kiva jos bloggaajat kirjoittelee raportteja jälkeenpäin niin kuulee erilaisista kohtaamisista :).

   Poista
 4. Ihania lastenpuolen vinkkejä! Harmittaa vietävästi, että päiväsaikaan pitää olla töissä joten nuo aamupäivähommat jäävät auttamatta väliin. Minä en tiedä osaanko messuilla taaskaan rauhoittua kuuntelemaan yhtään mitään, pitää tarkistaa olisiko edes se Valtaoja sellaisessa välillä että pääsisi kuulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritän löytää jonkun tasapainon kuuntelun ja kojujen selailun välillä. Keskuisteluista olen usein saanut sen verran eväitä, etten niistä luovu :)! Rohkaisen kokeilemaan :))!

   Poista
  2. Viime vuonna onnistuin kyllä vahingossa kuuntelemaan pari huikean kiinnostavaa keskustelua, eli enköhän minä tälläkin kertaa jonnekin yritä pysähtyä.

   ps. Oletko huomannut, että keväällä Kansallisteatteriin tulee Puluboin ja Ponin teatteri?

   Poista
  3. Joskus vahingossa hyvän keskusteluun eksyminen onkin vielä hienompi kokemus kuin suunniteltu haastis, johon on luonut kovasti odotuksia!
   Kansallisteatterin esityksestä olin kyllä kuullut, en vain itse asu Helsingissä niin esitys ei niin automaattisesti koske meitä :).

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä! Pääsen messuille perjantaina ja jotain noista täytyy bongata :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Olisipa kiva kuulla missä kävit ja jospa blogistitkin jaksaa kirjoittaa messutaportteja niin saadaan erilaisia kokemuksia jaettua :)!

   Poista
 6. Onpas kivoja vinkkejä. Minä taidn valitettavasti ehtiä vain piipahtamaan messuilla, jos sitäkään, mutta ehkä ehdin jotain lastenkirjapuoltakin vilkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipahduskin voi antaa kiksejä. Tuolloin varmaan kahlaisin lähinnä kirjalöytöjä :)).

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!